Concedieri masive, în România. Compania uriașă care și-a trimis oamenii acasă

Madlen Moraru / 05.08.2020, 12:44
Concedieri masive, în România. Compania uriașă care și-a trimis oamenii acasă

Au fost concedieri masive, la un complex siderurgic din România. Un număr foarte mare angajați au fost puși pe liber și vor fi concediați până la sfârșitul lunii august. Totodată, reprezintă o lovitură de proporții pentru multe familii din Galați, ai căror membri lucrau în cadrul respectivei companii. S-a aflat și ce salarii compensatorii vor primi cei lăsați fără un loc de muncă în plină pandemie.

Concedieri masive, în România

Concedierile masive au loc în cadrul companiei de energie și abur industrial Electrocentrale Galați. Unitățile controlate în mod indirect de către Ministerul Economiei se află în insolvență încă din anul 2014. Un număr foarte mare de angajați va fi pus pe liber. Este vorba despre 242 de persoane, după cum afișa un raport din anul 2019, în ceea ce privește acest complex din Galați. Societate Electrocentrale Group avea ca principal client Combinatul Siderurgic Galaţi, ce fusese achiziționat de omul de afaceri Sanjeev Gupta. Ulterior denumirea i-a fost schimbată în Liberty Galaţi.

Concedieri masive, în România. Compania uriașă care și-a trimis oamenii acasă
Concedieri masive, până la final de lună, în rândul angajaților de la complexul siderurgic Liberty Galați

Concedierile se vor desfășura pe tot parcursul acestei luni, până la final. Angajații au fost puși pe liber și cu câteva salarii compensatorii, pentru a putea trece mai ușor pentru momentul drastic, în situația actuală de pandemie cu coronavirus. Anunțul despre concedieri a venit din partea companiei, printr-un comunicat oficial.

Fiecare salariat pus pe liber, inclusiv muncitorii simpli de șantier, fie directorii, vor primi salarii compensatorii de 37.000 de lei net.

Compania uriașă care și-a trimis oamenii acasă

O altă companie care își trimite angajații acasă este Damen Shipyards, un producător de nave olandez, care în această primăvară a concediat deja o jumătate dintre cei din personal, aplicând inițial șomajului tehnic sau . Totul în contextul pandemiei cu noul virus, fiind vorba despre un șantier naval tot din Galați. În cazul acestei companii, vor fi puși pe liber aproximativ 870 de angajați, potrivit celor de la adevărul.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI