Compartimentul secret pe care îl au prăjitoarele de pâine. Sigur nu l-ai observat

Stan Filon, Dragos Ștefănescu 27.02.2023, 09:41
Compartimentul secret pe care îl au prăjitoarele de pâine. Sigur nu l-ai observat

Foarte puțini sunt cei care știu de existența compartimentului secret pe care îl au prăjitoarele de pâine! Pâinea prăjită este consumată peste tot în lume. Nimic nu se compară cu un mic dejun la care se adaugă două felii de pâine prăjită, plină de aromă și savoare. Prăjitoarele de pâine trebuie îngrijite, însă, pentru a ne bucura cât mai mult de ele. Iată cum!

Compartimentul secret pe care îl au prăjitoarele de pâine

Așadar, mulți iubitori de pâine prăjită s-ar putea să nu se gândească niciodată la acest lucru, dar este esențial să păstrați prăjitorul de pâine bine întreținut. Trebuie să vă asigurați că nu are firimituri, deoarece acest aspect îi poate prelungi durata de viață a aparatului.

Așa cum spuneam, pâinea prăjită reprezintă pentru mulți cel mai plăcut mod de a începe ziua. Fie că o consumăm cu unt sau chiar cu bacon, aceasta face diminețile mai frumoase pentru mulți oameni. Ei bine, micul dejun a trecut, însă nu trebuie să uităm să curățăm prăjitorul de pâine de firimituri.

Compartimentul secret pe care il au prajitoarele de paine
Compartimentul secret pe care il au prajitoarele de paine

Secretul stă în partea de jos a prăjitorului

Acestea sunt un adevărat pericol pentru aparat. Un expert în curățare de la comerciantul cu amănuntul de aparate de gătit Morphy Richards a spus de ce este atât de important să curățați prăjitorul de pâine și a sugerat cel mai bun mod de a face acest lucru.

Acesta a dezvăluit că cea mai importantă parte a prăjitorului de pâine care trebuie curățată este în general. Este un compartiment secret care se regăsește chiar în partea de jos a aparatului. Mulți dintre noi s-ar putea să nu realizăm că prăjitoarele noastre au tăvi pentru firimituri în partea de jos. Acestea sunt acolo pentru a prinde firimiturile care cad în timpul prăjirii feliilor de pâine.

Christian Strandoo, manager de produs la Morphy Richards, a declarat pentru The Express: „Tava pentru firimituri se află sub prăjitorul tău de pâine și prinde firimituri rătăcitoare, astfel încât să nu se acumuleze în fantele prăjitorului. Dacă nu ați observat niciodată acest lucru până acum, compartimentul tăvii pentru firimituri poate fi de obicei deschis din spatele prăjitorului de pâine și va aluneca afară de dedesubt”, a spus managerul.

Tăvițele sunt părți esențiale ale prăjitorului de pâine, dar dacă le lăsăm necurățate acestea pot duce la arderea aparatului sau la un fum înecăcios, nedorit. Expertul a afirmat că aceste tăvițe trebuie curățate cel puțin o dată pe săptămână.

Pentru a vă asigura că acest lucru este curățat, puteți pur și simplu să scoateți tava pentru firimituri de pe fundul prăjitorului de pâine, să goliți firimiturile în coș, apoi să luați un prosop de hârtie sau o cârpă umedă și să ștergeți orice firimituri rămase înainte de a le pune înapoi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...