Conducerea unei companii a transmis că începând din luna noiembrie îi va taxa pe angajații neimunizați anti-Covid-19 cu nu mai puțin de 200 de dolari pe lună. Aceasta a explicat motivul pentru care i se pare cinstit să ia o asemenea măsură.
Taxa lunară de 200 de dolari pentru angajații nevaccinați împotriva coronavirusului va fi impusă de compania aeriană Delta Air Lines Inc. CEO-ul acesteia, Ed Bastian, a explicat că aceasta este suma ce acoperă costurile de spitalizare pentru un pacient cu Covid-19.
”Costul mediu al spitalizării unei persoane infectate cu COVID-19 este de 50.000 de dolari pe an. Așa că cine refuză vaccinarea trebuie să înțeleagă riscul financiar la care supune companie”, a explicat Ed Bastian.
Totodată, CEO-ul companiei Delta Air Lines Inc. a anunțat că începând cu data de 30 septembrie doar persoanele vaccinate anti-Covid-19 cu schemă completă își vor putea lua concediu medical plătit.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]”După aprobarea deplină a vaccinului Pfizer, este timpul să vă vaccinaţi cu toţii”, a mai adăugat el”, a mai spus Ed Bastian, precizând că persoanele ce au contractat tulpina Delta nu erau imunizate cu schemă completă.
Conducerea companiei a adăugat că de la 30 septembrie va păstra salariul integral pentru lucrătorii care au primit ambele doze de vaccin împotriva coronavirusului, dar care se îmbolnăvesc şi ar putea ajunge să nu poată lucra pe termen scurt.
De altfel, Delta Air Lines Inc. a devenit în luna mai prima companie aeriană din Statele Unite ale Americii care a cerut vaccinul împotriva coronavirusului pentru noii angajaţi. Până acum, cei neimunizați anti-Covid-19 sunt obligați să poarte măşti de protecție în toate mediile interioare.
Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a dezvăluit ce s-ar putea întâmpla în cazul în care vor fi reintroduse restricțiile de circulație în România. Oficialul a spus că dacă va fi impusă această măsură, persoanele vaccinate anti-Covid-19 vor putea circula liber, spre deosevire de cele neimunizate.
”Dacă cifrele se înrăutăţesc, este nevoie să intervenim cu măsuri de prevenţie şi de limitare a răspândirii infecţiei. Ce vrem să facem cu prioritate este să accelerăm campania de vaccinare, pentru că este cea mai eficientă măsură de prevenţie şi de limitare a răspândirii infecţiei şi să ţinem cât de mult putem şcolile deschise, pentru că nu putem să mai avem acele efecte asupra educaţiei copiilor, consecinţe a ceea ce s-a întâmplat anul trecut.
Acestea sunt principiile de la care plecăm. Este clar că, în acest context, dacă va fi nevoie să instituim restricţii de circulaţie, ele nu vor viza persoanele vaccinate, în primul rând, şi ca ultimă instanţă vor fi afectate şcolile. Vom discuta”, a declarat sâmbătă ministrul Sănătății.