Ministrul Sănătății: Persoanele vaccinate, scutite de restricțiile de circulație dacă acestea vor intra iar în vigoare

Stan Filon, Mihai Ianoși 28.08.2021, 19:20
Ministrul Sănătății: Persoanele vaccinate, scutite de restricțiile de circulație dacă acestea vor intra iar în vigoare

Autoritățile au început să discute din ce în ce mai des despre eventuale restricții care ar putea fi impuse din nou românilor. Premierul Florin Cîțu a vorbit despre intrarea în mall, pe perioada weekend-ului, doar cu pașaportul covid-19, iar acum ministrul Sănătății vorbește despre eventualitatea în care s-ar reintroduce restricțiile de circulație.

Persoanele vaccinate, scutite de restricțiile de circulație

Așadar, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a vorbit despre ce s-ar întâmpla dacă vor fi reintroduse restricțiile de circulație. Oficialul a spus că în această situație, persoanele vaccinate vor putea circula în voie, fiind scutite de aceste restricții.

”Dacă cifrele se înrăutăţesc, este nevoie să intervenim cu măsuri de prevenţie şi de limitare a răspândirii infecţiei. Ce vrem să facem cu prioritate este să accelerăm campania de vaccinare, pentru că este cea mai eficientă măsură de prevenţie şi de limitare a răspândirii infecţiei şi să ţinem cât de mult putem şcolile deschise, pentru că nu putem să mai avem acele efecte asupra educaţiei copiilor, consecinţe a ceea ce s-a întâmplat anul trecut. Acestea sunt principiile de la care plecăm. Este clar că, în acest context, dacă va fi nevoie să instituim restricţii de circulaţie, ele nu vor viza persoanele vaccinate, în primul rând, şi ca ultimă instanţă vor fi afectate şcolile. Vom discuta”, a declarat sâmbătă ministrul Ioana Mihăilă.

Persoanele vaccinate, scutite de restrictiile de circulatie
Persoanele vaccinate, scutite de restrictiile de circulatie

Premierul vorbește despre folosirea pașaportului covid-19 la mall

Și premierul Florin Cîțu a recunoscut căautoritățile iau în măsură mai multe restricții. Acesta a recunoscut că nu îi place să se facă discriminare între românii vaccinați și cei nevaccinați, însă cu toate acestea a recunoscut că este posibil ca în timpul weekend-ului doar românii care au un pașaport covid-19 să poată avea acces în mall, de exemplu.

Întrebat dacă doar persoanele vaccinate ar putea avea acces în mall, acesta a răspuns: ”Ne gândim şi la această soluţie. Eu nu sunt adeptul discriminărilor, dar acel paşaport include mai multe variante: persoane vaccinate, persoane testate, persoane care au trecut prin boală. Nu sunt adeptul variantei vaccinaţi/nevaccinaţi care să meargă separat la mall. Am avut mall-urile deschise anul trecut când nu aveam vaccin şi ele erau deschise. Ar fi hilar şi ridicol să le închidem acum când avem această soluţie, vaccinul. Nu văd această soluţie niciodată”, a afirmat Florin Cîţu.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...