Comoara uluitoare descoperită în județul Neamț. Fusese furată din Anglia acum trei ani

Comoara uluitoare descoperită în județul Neamț. Fusese furată din Anglia acum trei ani

Autoritățile au făcut recent o descoperire șocantă pe teritoriul României. În județul Neamț a fost găsită o comoară estimată la 2,5 milioane de lire sterline. În urma investigațiilor, s-a aflat că aceasta ar fi fost furată din Anglia în urmă cu trei ani. Ce au putut găsii oamenii legii?

Comoara găsită în județul Neamț. Incredibil ce s-a putut găsi

Într-o localitate din județul Neamț a fost descoperită o comoară îngropată, unică la nivel mondial. Poliția Română și DIICOT au transmis că este vorba despre un tezaur de neprețuit, care face parte din istoria mondială. Acesta conține opere din secolul al XVII-lea ale astronomului italian Galileo Galilei și ale omului de știință Isaac Newton. Pe lângă asta, au fost descoperite și opere ale pictorului spaniol Francisco Goya.

Autoritățile au găsit comoara în urma cooperării judiciare internaționale cu autoritățile din Marea Britania și Italia. Cărțile și manuscrisele vechi au o valoare de peste 2.500.000 de lire sterline și ar fi fost sustrase din Londra.

„La data de 16 septembrie 2020, polițiștii Direcției de Investigații Criminale din Poliția Română și procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, cu sprijinul I.P.J. Neamț, au efectuat o percheziție domiciliară, în județul Neamț, în baza unui ordin european de anchetă emis de autoritățile judiciare din Marea Britanie”, a transmis Poliția Română, potrivit evz.ro.

Comoara uluitoare descoperită în județul Neamț. Fusese furată din Anglia acum trei ani

Comoara uluitoare descoperită în județul Neamț. Fusese furată din Anglia acum trei ani

Tezaurul a fost sustras din Anglia în perioada 2017-2019

Potrivit informațiilor, cărțile și manuscrisele scrise au fost furate în ianuarie 2017 din Feltham Londra. De asemenea, cei bănuiți de comiterea faptelor sunt arestați preventiv în Anglia, iar primele descinderi ale cazului au avut loc pe data de 25 iunie 2019. Activitatea de cooperare a beneficiat și de sprijinul EMPACT, care are ca prioritate lupta împotriva criminalității.

„Cărțile, care includ opere din secolul al XVII-lea ale astronomului italian Galileo și ale lui Isaac Newton, precum și ale pictorului spaniol din secolul al XVIII-lea Francisco Goya au o valoare totală de peste 2,5 milioane de lire sterline. Acestea opere sunt de importanță internațională și sunt de neînlocuit.

Activitățile au fost derulate în cadrul unei echipe comune de anchetă (JIT BROOKS), constituite între autoritățile judiciare din România, Anglia și Italia, iar ancheta s-a desfășurat sub egida EUROJUST, cu sprijinul EUROPOL”, au mai transmis autoritățile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI