Comoara găsită întâmplător într-un lan de porumb. Locul unde stătea ascuns un tezaur de 1000 de ani

Badea Violeta 23.04.2023, 22:29
Comoara găsită întâmplător într-un lan de porumb. Locul unde stătea ascuns un tezaur de 1000 de ani

Un tezaur alcătuit din 300 de monede de argint, vechi de 1000 de ani, a fost descoperit, de curând, de o tânără care detecta metale. Comora a fost găsită întâmplător într-un lan de porumb. Arheologii au rămas fără cuvinte când au văzut-o!

Comoară veche de 1000 de ani, descoperită într-un lan de porumb

O comoară plină cu 300 de monede de argint daneze, arabe şi germanice, precum şi cu piese de bijuterii originare din Scoţia sau Irlanda a fost, recent, descoperită într-un lan de porumb, în apropiere de castelul viking Fyrkat din Danemarca.

Specialiștii sunt de părere că tezaurul are o vechime de peste 1000 de ani. Uimitor este că descoperirea este opera unei tinere. Aceasta a găsit comoara, aflată în două locuri nu departe unul de altul, întâmplător.

Ea se plimba printr-un lan de porumb cu un detector de metale în cadrul unei expediții de grup în toamna anului trecut. „Un tezaur ca acesta este foarte rar”, a declarat pentru AFP Lars Christian Norbach, directorul muzeului din Iutlanda de Nord, unde vor fi expuse artefactele.

Monedele de argint au fost găsite la circa cinci mile de fortăreaţa vikingă Fyrkat, lângă oraşul Hobro. Deoarece ambele au inscripţii în cruce, se crede că ele datează din anii 980, a transmis muzeul.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

Citește și Comoara din România la care nu se aștepta nimeni, găsită într-o pădure: în ce constă tezaurul!

Descoperire incredibila facuta langa castelul viking Fyrkat
Descoperire incredibila facuta langa castelul viking Fyrkat

Tezaurul datează din aceeași perioadă cu fortăreața vikingă

Conform specialiștilor, tezaurul datează din aceeași perioadă cu celebra fortăreață vikingă, construită de regele Harald „Dinte Albastru”, care este, într-un fel, fondatorul Danemarcei.

De asemenea, experții susțin că această comoară, pe care vikingii a îngropat-o în timpul războaielor, ar putea avea legătură cu cetatea, care a ars în aceeași perioadă.

„Cele două comori de argint în sine reprezintă o poveste absolut fantastică, dar să le găseşti îngropate într-o aşezare la doar opt kilometri de castelul viking Fyrkat al lui Harald Bluetooth este incredibil de interesant”, a transmis arheologul şi curatorul muzeului Torben Trier Christiansen într-un comunicat.

Citește și Comoară importantă descoperită în Bihor. „Tezaur ca acesta nu mai există în Europa centrală și de est”!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...