Codul roșu face prăpăd în România. Circulația pe Valea Oltului, blocată. Pompierii acționează în zonele inundate

Anca Manolica 02.09.2022, 19:38

Toamna și-a intrat pe deplin în drepturi, iar precipitațiile din aceste zile fac prăpăd în unele zone din țară. De altfel, trei județe din țară continuă să se afle sub atenționare de Cod Roșu de ploi abundente, până mâine, 03 septembrie, ora 03:00. Printre acestea este și județul Vâlcea, acolo unde circulația de pe Drumul Naţional 7 (Valea Oltului) a fost închisă. Ce au transmis autoritățile.

Circulația pe Valea Oltului a fost blocată din cauza inundațiilor

Pompierii intervin pe Drumul Național 7 – Valea Oltului în zona „Parcul cu cai” din Călimăneşti, județul Vâlcea, acolo unde apa aproape că trece de roțile mașinilor. Carosabilul a fost inundat în urma ploilor torențiale care au căzut în ultimele ore, fapt pentru care agenții rutieri au deviat traficul pe altă rută.

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, dar şi cei de la serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă, intervin, în această după-amiază, la intrarea pe Valea Oltului, acolo unde s-au înregistrat cantități mari de precipitații, iar DN 7 s-a inundat.

În zonă se circulă cu dificultate, echipajele acționând cu mai multe autospeciale pentru evacuarea apei. A fost nevoie și de forţele de intervenţie suplimentare – un echipaj cu o motopompă de mare capacitate de la Râmnicu Vâlcea.

„Acționează, pentru degajarea apei, echipaje aparținând Gărzii de Intervenție Râmnicu Vâlcea și S.V.S.U. Călimănești”, informează autoritățile. La fața locului este și o motopompă de mare capacitate.”, a transmis ISU Vâlcea.

Traficul a fost deviat pe șoseaua de centură a orașului Călimănești

Pentru a permite degajarea suprafeței carosabilului, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a deviat circulația de pe DN 7 Pitești-Râmnicu Vâlcea pe DN7CC (șoseaua de centură a orașului Călimănești).

Din cauza aluviunilor care au ajuns pe carosabil, traficul rutier s-a desfășurat cu greutate și joi dimineață, în ambele direcții, pe DN7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu, între localitățile Călimănești și Căciulata, din județul Vâlcea. Totodată, în Călimănești, pe strada Gării, pompierii au intervenit ieri pentru a scoate apa dintr-o gospodărie inundată.

Judeţul Vâlcea şi zona montană şi submontană a judeţelor Gorj şi Argeş se află de vineri, ora 15.00, până sâmbătă dimineaţă, ora 03:00 sub avertizarea de Cod Roşu de ploi abundente. Potrivit ANM, se vor acumula cantități de apă de 70…90 l/mp, chiar peste 100 l/mp (izolat). Şi alte zone din țară sunt se află sub Cod Galben şi/sau Portocaliu de precipitaţii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...