Cod Rutier 2020. Ce obligații aveți în calitate de conducător auto. Puțini șoferi știu tot ce spune legea

Daria Petrescu / 31.07.2020, 10:53
Cod Rutier 2020. Ce obligații aveți în calitate de conducător auto. Puțini șoferi știu tot ce spune legea

Cod Rutier 2020 a venit cu schimbări și noi reguli de care conducătorii auto trebuie să țină cont, pentru siguranța lor și a celorlalți din trafic. Însă, sunt puțini șoferi care știu ce spune legea și ce obligații au în calitate de conducător auto. De altfel, cele mai importante schimbări de anul acesta au prevăzut reguli pentru cei care vor să obțină permisul de conducere. De asemenea, persoanele în vârstă trebuie să facă și controale medicale mai des.  Iată ce obligații aveți în calitate de conducător auto!

Anul acesta a avut loc o modificare extrem de importantă în Noul Cod Rudier

Una dintre cele mai dure măsuri este cea legată de folosirea telefonului mobil la volan. De altfel, interzicerea lui nu a fost pe placul conducătorilor auto. Însă, dacă nu respecți legea, te vei alege cu amenzi usturătoare. Astfel, este interzis categoric folosirea telefonului mobil în timpul condusului.

De asemenea, șoferul trebuie să respecte regimul legal de viteză  și să o adopte în funcție de condițiile de drum. Asrfel, puteți evita suspendarea permisului de conducere sau amenzile ursturătoare. Respectând regulile, șoferul poate efectua orice manevră în condiții de siguranță.

Anul acesta au apărut reguli noi pentru persoanele în vârstă.

Una dintre cele mai dure măsuri este cea legată de folosirea telefonului mobil la volan
Una dintre cele mai dure măsuri este cea legată de folosirea telefonului mobil la volan

Ei vor avea parte de testări mai dese, mai multe controale medicale. Și asta, pentru că există șansa ca aceștia să provoace accidente, din cauza problemelor de sănătate. Astfel vor rămâne fără permisul de conducere, timp de 30 de zile.

De asemenea, persoanele care depășesc 70 de ani trebuie să se supună noilor reguli de circulație. Acestea prevede care persoanele în cauză să fie examinate medical. Numai după aceste teste, medicii vor decide dacă persoanele în cauză sunt apte de condus.

Conducătorii auto care nu țin cont de viteza legală, vor primi amenzi usturătoare. Asta în cazul în care vor depăși peste 60 de km/h. Sancțiunile sunt și mai mari și pot ajunge la sancțiuni între 21 și 50 de puncta amendă.

Asta presupune, că șoferul care nu respectă aceste reguli de viteză va primi o amendă intre 4.080 si 9.600 de lei. De asemenea, ei vor rămână pentru permis pentru un an de zile.

Ce trebuie să ai neapărat în mașină, atunci când pleci la drum:

-două triunghiuri reflectorizante

-un stingător de incendiu

-fiecare mașină trebuie echipată cu trusă de prim ajutor omologată de Registrul Auto Român.

– trusa medicală trebuie să conțină următoarele materiale: instrumentar, o  foarfecă cu ambele vârfuri boante, cu lama tăietoare pentru material textil tip postav gros de minimum 2 mm, Mai ai nevoie de un dispozitiv intermediar pentru respirație gură la gură cu valva unidirecțională sau filtru.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI