Cod Rutier 2020. 3 lucruri esențiale care se vor schimba pentru șoferi. Amenzi usturătoare

Alexandra Chivu 16.12.2019, 14:23
Cod Rutier 2020. 3 lucruri esențiale care se vor schimba pentru șoferi. Amenzi usturătoare

Cod Rutier 2020. Anul nou vine cu pași repezi, iar odată cu el și câteva lucruri esențiale care se vor schimba pentru șoferi. Ai mai jos doar 3 noi modificări, dar unele de bază.

Cod Rutier 2019. 3 lucruri esențiale care se vor schimba pentru șoferi, anul viitor

  • Vinieta Oxigen, noua taxă de poluare pentru zona București-Ilfov ori taxa de București va fi plătită din luna martie a anului viitor, conform ultimelor declarații ale autorităților. Primarul general Gabriela Firea a precizat că taxa trebuie aplicată de la 1 ianuarie 2020, însă bucureștenii trebuie să fie mai bine informați, să înțeleagă beneficiile acestui program. Astfel, a decis ca lunile ianuarie și februarie să fie dedicate aducerii la cunoștință cetățenilor despre acest demers.
  • Prețul RCA, o necunoscută. În primele zile după ce a devenit prim-ministrul României, Ludovic Orban a declarat că o nouă taxă trebuie concepută drept o taxă de poluare, dar poate fi concepută și ca un impozit variabil, pe proprietate.

Prețurile carburanților vor scădea cu 45 de bani pe litru

„Această taxă este o taxă indirectă. Evident, ea poate fi gândită şi ca un impozit pe proprietate, variabil. Şi aici există riscul să contravenim principiului că o taxă depinde de valoarea unui bun. Când vom ajunge la o formulă care să fie acceptabilă la nivelul Comisiei Europene, vom anunţa public. Vă mai spun un lucru: decât să mai venim iarăşi cu o taxă ca să mai luăm nişte bani de la proprietarii de maşini şi după aceea să trebuiască să îi dăm înapoi, mai bine măsurăm de şapte ori şi stabilim ceea ce suntem siguri că va fi acceptat la nivelul instituţiilor europene”, a declarat Orban.

Cod Rutier 2020. 3 lucruri esențiale care se vor schimba pentru șoferi. Amenzi usturătoare
3 lucruri esențiale care se vor schimba pentru șoferi, anul viitor
  • Prețurile carburanților vor scădea cu 45 de bani pe litru, în cazul în care legea votată de Parlament pentru scăderea accizei la carburanți, prin eliminarea componentei de 7 aurocenți pe litru, de la data de 1 ianuarie nu se modifică mai apoi.
Urmăriți Impact.ro și pe