Cod galben de vreme rea în mai multe județe din România. Avertizare ANM de ultimă oră

Cătălina Burghelea 28.01.2022, 08:17
Cod galben de vreme rea în mai multe județe din România. Avertizare ANM de ultimă oră

Administrația Națională de Meteorologie – ANM – a emis, vineri, mai multe avertizări nowcasting Cod galben pentru opt județe din România. Alerta vizează Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Caraş-Severin, Hunedoara, Maramureș, Bistriţa-Năsăud şi Timiş, unde va bate vântul cu putere, va ploua și se va depune polei.

Vremea rea pune stăpânire pe România

Este Cod galben de vânt, ploaie, burniţă şi polei în mai multe zone ale țării. Meteorologii ANM anunță vânt puternic în zona de munte a judeţelor Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Caraş-Severin şi Hunedoara, şi de ploaie, burniţă sau polei în Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Timiş.

Cod galben de polei, burniță, ceață și vânt puternic

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de vânt, burniţă şi polei, valabile în opt județe din România, în orele următoare.

Potrivit ANM, până la ora 9:00, în zona depresionară şi cea joasă a judeţului Maramureş, dar şi în Bistriţa-Năsăud se va semnala burniţă, fenomen care va favoriza depunerea poleiului.

Alerta meteo ANM. Cod galben de ninsori in Romania

Rafale de vânt de peste 90 – 110 km/h

Tot până la ora 9:00, în zonele montane, la altitudini de peste 1.800 de metri, din judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara, vor fi rafale de vânt de peste 90 – 110 km/h, spulberând zăpada. De asemenea, în zonele înalte din judeţele Gorj, Vâlcea şi Mehedinţi, vântul va bate cu putere, cu peste 70 – 90 km/h, viscolind ninsoarea.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) sunt valabile pentru o perioadă de maximum şase ore, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Cum va fi vremea până pe 4 februarie

Banat

Vremea va fi mai rece pentru această dată din calendar. Temperaturile se vor situa în jurul valorii de -2 grade. Din 29 ianuarie și până la finalul intervalului de prognoză, urmează o ușoară încălzire, cu maxime termice între 3 și 7 grade.

Crișana

Vineri (28 ianuarie), vremea se va încălzi. Maximele termice vor atinge în medie 3…5 grade Celsius, în timp ce minimele vor fi de -3…-1 grad. Din 29 ianuarie și până pe 4 februarie, temperaturile se vor încadra între 2 și 5 grade. Se anunță precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie.

Transilvania

Temperaturile vor fi plăcute în Transilvania, maxima va fi de 5 grade. În zilele următoare, media maximelor termice va oscila între 0 și 4 grade. Aproape zilnic va ninge.

Maramureș

Și în Maramureș, vremea este în proces de încălzire. Din 29 ianuarie și până la finalul intervalului de prognoză, media maximelor termice va oscila între -1 și 3 grade Celsius, iar cea a minimelor, între -6 și -2 grade.

Moldova

În partea de est și nord-est a țării, vremea se va încălzi treptat, ajungând la 5…6 grade Celsius. Temporar vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Dobrogea

Vineri, 28 ianuarie, vremea se încălzește. Maximele termice de la malul mării vor atinge 5…6 grade. Ulterior, până la finalul intervalului de prognoză, valorile termice se vor încadra între 2 și 6 grade. Meteorologii ANM anunță precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, în primele zile ale lunii februarie.

Muntenia

În Muntenia, vremea se răcește. Până pe 4 februarie, media maximelor va fi de 4…6 grade, iar cea a minimelor de -6…-4 grade. În primele zile din februarie, aria precipitațiilor sub formă de ninsoare se va extinde.

Oltenia

Pentru Oltenia, meteorologii ANM anunță temperaturi medii pozitive, între 4 și 7 grade. Există șanse de precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, după data de 28 februarie.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...