Alertă meteo ANM. Gerul pune stăpânire pe România. Un val de aer polar traversează ţara noastră

Nicu Stan 24.01.2022, 14:22
Alertă meteo ANM. Gerul pune stăpânire pe România. Un val de aer polar traversează ţara noastră

Este alertă meteo de la ANM. Gerul pune stăpânire pe România, din cauza unui val de aer polar care traversează ţara noastră. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie anunță un val de aer polar care va aduce temperaturi foarte scăzute. Astfel, situația meteorologică se va schimba radical în orele următoare.

Este alertă meteo ANM în România. Un val polar intră în România, astfel că gerul pune stăpânire pe țara noastră

Sunt vești bune pentru românii care încă mai așteaptă iarna. În ciuda zilelor blânde care au fost, vremea întoarce foaia în țara noastră, iar iubitorii anotimului rece vor putea să simtă frigul și să iasă la dat zăpada.

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au anunțat că un val de aer polar intră în țara noastră în următoarele zile, astfel că valorile termice vor scădea brusc, iar gerul va pune stăpânire peste întreg teritoriul.

Gerul pune stapanire pe tara noastra
Gerul pune stapanire pe tara noastra

Valul de aer polar aduce ninsori viscolite

De asemenea, în anumite regiuni din România va ninge și va fi viscol, iar noaptea se vor înregistra temperaturi negative în majoritatea zonelor teritoriului.

În plus, maximele nu vor depăși 8 grade Celsius în centrul României și minus 3 grade Celsius în partea de sud a teritoriului.

Vântul va amplifica senzația de ger

„Ne vom afla sub influența unei mase de aer polar. Se va extinde și se va intensifica. Temperaturile vor deveni negative în mare parte din țară. Noaptea va fi caracterizată de o vreme geroasă, însemnând minus 10 grade sau chiar mai mult.

Cel mai rece va fi luni, când maximele vor fi în general negative, de la -8 în centrul țării, până la -3 grade în partea sudică.  Vântul va prezenta intensificări nu doar în zonele montane. În asociere cu temperaturile scăzute, temperaturile reale resimțite vor fi cu mult mai mici“, a anunțat meteorologul Alina Șerban la Antena 3.

De când se schimbă vremea

Începând cu luni, 24 ianuarie vremea va fi deosebit de rece, fiind anunțate ninsori în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1.700 metri.

„În intervalul menționat, în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1.700 m, vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, va fi viscol, iar vizibilitatea redusă. Ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent“, mai avertizează specialiștii ANM.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, ninsoarea viscolită își va face simțită prezența în special în jumătatea vestică a Moldovei și local în Carpații Orientali și Occidentali.

Urmăriți Impact.ro și pe