Cod galben de vijelii și grindină în România. Alertă meteo ANM, ce zone sunt vizate

Stan Filon 16.08.2023, 13:52
Cod galben de vijelii și grindină în România. Alertă meteo ANM, ce zone sunt vizate

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări cod galben de instabilitate atmosferică și intensificări ale vântului. Vor avea loc vijelii pe teritoriul țării și în unele zone va cădea grindina!

Cod galben de vijelii și grindină în România

Așadar, este cod galben de vijelii și vânt puternic. Meteorologii ANM au emis în urmă cu scurt timp cele două avertizări și spun că vor avea loc vijelii și chiar căderi de grindină.

Codul galben de instabilitate atmosferică întră în vigoare miercuri, 16 august, de la ora 14:00 și este valabil până joi, 17 august, la ora 6 dimineața. Zonele afectate vor fi Banat, Crișana, nord-vestul Olteniei, precum și zonele montane aferente.

Cod galben de vijelii si grindina in Romania
Cod galben de vijelii si grindina in Romania

Vijelii și grindină

În Banat, Crișana, nord-vestul Olteniei, precum și în zonele montane aferente, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55…60 km/h), izolat vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. Astfel de fenomene vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse.

Vânt puternic pe litoral

Tot miercuri, 16 august, este valabilă și atenționarea cod galben de vânt puternic. Vin vești proaste pentru turițtii aflați pe litoral. Atenționarea cod galben de vânt puternic a intrat în vigoare de la ora 10:00 și este valabilă până la ora 20:00. Potrivit ANM, zonele afectate vor fi estul Munteniei, Dobrogea și bazinul vestic al Mării Negre

În intervalul menționat, în estul Munteniei, Dobrogea și în bazinul vestic al Mării Negre vor fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...