Cod galben de vânt puternic în multe județe din România. Avertizare meteo de vreme rece

Cătălina Burghelea 13.04.2022, 07:40
Cod galben de vânt puternic în multe județe din România. Avertizare meteo de vreme rece

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenționare Cod galben de vânt puternic pentru mai multe județe din România. Totodată, meteorologii ANM anunță vreme rece până joi dimineaţa. În unele regiuni vor fi rafale ce vor depăşi 65 – 70 km/h! Cât mai durează până vine primăvara cu adevărat?

ANM anunță frig în toată ţara și Cod galben de vânt în 10 judeţe

ANM a emis o informare de vreme rece, valabilă la nivelul întregii ţări până joi dimineaţa. Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, este Cod galben de intensificări ale vântului în mai multe regiuni ale țării.

10 județe ale României sunt vizate, miercuri, de o atenţionare Cod galben de vânt puternic. În intervalul orar 10:00 – 20:00, în aceste zone vor fi intensificări ale vântului (55 – 60 km/h), iar pe arii restrânse, rafalele vor depăşi 65 – 70 km/h.

Ce zone sunt vizate de alerta meteo

Mai multe regiuni din Moldova, nordul Dobrogei şi nord-estul Munteniei se află sub avertizare Cod galben de vânt puternic. Alerta meteo este valabilă în intervalul orar 10:00 – 20:00. Cele 10 judeţe sunt Bacău, Brăila, Botoşani, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Suceava, Tulcea, Vrancea şi Vaslui. De asemenea, la nivelul întregii ţări este în vigoare o informare de vreme rece. Până joi, 14 aprilie, ora 9:00, temperaturile minime vor fi în mare parte negative şi se va produce brumă în nord-vestul şi centrul României.

Totodată, miercuri, între orele 10:00 – 20:00, este anunțat Cod galben de vânt puternic în Moldova, nordul Dobrogei şi nord-estul Munteniei. Pe alocuri, rafalele vor depăşi 65 – 70 km/h.

Vremea în București

În Capitală, cerul va fi variabil şi vântul va sufla slab, prognozează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Până joi, 14 aprilie, ora 9:00, temperaturile nocturne se vor situa sub cele specifice acestei perioade. Valoarea termică maximă din cursul zilei de miercuri (13 aprilie) va fi de 16…18 grade Celsius. Minimele din cursul nopţii se vor încadra între 2 şi 4 grade, mai scăzute în zona limitrofă.

Prognoza meteo pentru Florii și Paște

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a anunțat cum va fi vremea de Florii și Paște 2022. Potrivit șefei ANM, nu sunt prognozate ploi, iar temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această dată din calendar.

„Așa cum arată datele, săptămâna Floriilor este una caldă din punct de vedere termic și în general fără precipitații în întreaga țară”, a spus meteorologul Elena Mateescu.

De Paști, este posibil să avem în continuare valori termice peste normalul calendaristic în sudul, sud-estul și estul României. În rest, vor fi temperaturi normale.

„Aceste alternanțe de zile călduroase urmate de zile ușor mai reci vor rămâne de interes și în a doua lună de primăvară, așa cum s-a întâmplat acum, de la temperaturi de vară, la fenomene specifice sezonului cald”, a explicat directorul ANM.

Temperaturi ridicate de 1 mai

După data de 25 aprilie și până la începutul lunii viitoare, meteorologii spun că mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acelei săptămâni în toată țara, mai ales în regiunile extracarpatice.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...