Cod galben de furtuni! 11 județe sunt sub atenționare

Stan Filon 14.09.2023, 12:13
Cod galben de furtuni! 11 județe sunt sub atenționare

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de furtuni valabilă pentru 11 județe! Aici vor avea loc averse cu caracter torențial, descărcări electrice și intensificări ale vântului!

Cod galben de furtuni în 11 județe din țară

Așadar, vremea schimbă din nou foaia, cel puțin în 11 județe din România, care sunt aflate sub avertizare cod galben de furtună! Meteorologii ANM spun că aici vor avea loc averse cu caracter torențial, descărcări electrice, iar vântul se va intensifica.

Avertizarea cod galben de furtună intră în vigoare de vineri, de la 13:00 și este valabilă până sâmbătă dimineața.  Potrivit ANM, în Maramureș, Crișana, Banat, local în Transilvania și în zonele montane aferente vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 50…60 km/h), izolat vijelii și grindină. Citește și Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni. Meteorologii anunță când se strică vremea

Cod galben de furtuni in 11 judete din tara
Cod galben de furtuni in 11 judete din tara

Vântul va sufla cu 60 de km/h, iar ploile vor avea caracter torențial

În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat, îndeosebi în nord-vestul teritoriului, de peste 40…50 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala, pe arii restrânse astăzi și în centrul, nord-estul țării și în restul zonei montane. Vineri vor fi manifestări de instabilitate atmosferică îndeosebi în sud, centru și est. Citește și Schimbările climatice impun noi legi: „Îmi nenorocești solul României. Ți se pare normal să spui că nu ai cu ce să irigi? Trece râul pe lângă tine”

Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru Capitală, care este una bună. Vremea va fi călduroasă, caniculară chiar după-amiaza, când și indicele temperatura umezeală (ITU) se va apropia și posibil va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă va fi de 16…19 grade.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...