Clovnul din Ucraina care a lăsat în urmă râsul copiilor. A luat arma în mână pentru a lupta împotriva ruşilor: „Totul s-a oprit”

Ioana Bucur 30.03.2022, 14:42
Clovnul din Ucraina care a lăsat în urmă râsul copiilor. A luat arma în mână pentru a lupta împotriva ruşilor: „Totul s-a oprit”

Și-a dedicat viața publicului, misiunea sa fiind să aducă zâmbetul pe chipul oamenilor. Acum este pregătit să își dea ultima suflare pentru a-și apăra țara de trupele invadatoare trimise de Moscova. Este povestea lui Serguiï Cherchoun, clovnul din Ucraina care a lăsat în urmă râsul copiilor și a luat arma în mână pentru a lupta împotriva rușilor. Bărbatul în vârstă de 50 de ani este pregătit să facă sacrificiul suprem pentru a salva alte vieți nevinovate.

Clovnul din Ucraina care a renunțat la scenă și a pus mâna pe armă

S-a pregătit toată viața pentru a aduce zâmbetele pe chipurile celor care veneau la spectacolele sale. Pentru el, zilele erau liniștite, împărțite între turneele făcute în întreaga țară. Este soț și tată a doi băieți. Atât partenera sa de viață cât și copiii fac parte din lumea circului.

Totul s-a schimbat în momentul în care trupele Rusiei au intrat pe teritoriul Ucrainei. Atunci, clovnul și-a șters machiajul de pe față și a pus mâna pe armă. Astăzi, Serguiï Cherchoun este unul dintre voluntarii care se ocupă de blocajele instalate pentru apărarea capitalei Kiev.

„Am fost în turneu, am avut o viață liniștită, am făcut oamenii fericiți și dintr-o dată… totul s-a oprit.

Refuz să permit inamicului să vină pe pământul meu și să-mi omoare poporul, prietenii, copiii mei și femeile. Nu este corect”, a spus el pentru AFP.

Clovnul din Ucraina care a lăsat în urmă râsul copiilor. A luat arma în mână pentru a lupta împotriva ruşilor: „Totul s-a oprit”
Imagine arhivă

„De ce sunt aici? Pentru că era datoria mea. Nu pot să explic în cuvinte, este ură față de forțele invadatoare ruse”

Pe scenă, era ChiCh. Acum, Cherchoun oprește fiecare mașină pentru a verifica identitatea pasagerilor și a percheziționa portbagajul. El și ceilalți voluntari caută spioni sau „sabotori”, de care se tem că vor efectua atacuri sau vor marca ținte pentru a ghida loviturile rușilor.

„De ce sunt aici? Pentru că era datoria mea. Nu pot să explic în cuvinte, este ură față de forțele invadatoare ruse”, a spus el.

Voluntarii din Kiev își petrec zilele și nopțile în frig, iar somnul este un lux de care nu se prea pot bucura. Viața le este în pericol în fiecare moment.

Cu toate astea, privește cu optimism spre viitor și vorbește cu plăcere despre planurile pe care le are după ce Ucraina va învinge armata Rusiei.

„Odată ce războiul s-a terminat, am planuri mari. Conduc un studio de clovni și pantomimă pentru copii și vom avea un spectacol în curând.”, spune el clovnul care își apără țara cu arma în mână.

Între timp, apar informații noi de la negocierile de pace purtate între delegațiile celor două state. Ihor Zhovkva, directorul adjunct al Biroului Preşedintelui Volodimir Zelenski, a transmis că pentru prima dată de când au început discuțiile, delegaţia rusă a ascultat partea ucraineană, în loc să dea ultimatumuri şi să îşi expună condiţiile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...