Joe Biden, reacție după anunțul Rusiei că va reduce acțiunile militare în Kiev. ”Vom vedea”

Beatrice Dumitru 29.03.2022, 22:17
Joe Biden, reacție după anunțul Rusiei că va reduce acțiunile militare în Kiev. ”Vom vedea”

Președintele american Joe Biden a discutat cu liderii Franței, Germaniei, Italiei și Marii Britanii despre situația din Ucraina, pentru a-i oferi sprijin și susținere. Liderul de la Casa Albă a vorbit și despre anunțul Rusiei care a spus că va reduce atacurile în capitala Kiev și Cernihiv. „Vom vedea”, a afirmat Joe Biden.

Joe Biden, despre reducerea atacurilor Rusiei

Rusia a declarat că intenționează să „reducă drastic ostilitățile” din jurul regiunilor Kiev și Cernihiv și că dorește să „dezamorseze” conflictul din Ucraina. Doi înalți oficiali americani au spus că au observat că Moscova a început să-și schimbe strategia și să-și retragă unele trupe din jurul capitalei Kiev.

Întrebat despre anunțul Rusiei de a reduce atacurile, președintele american Joe Biden a cerut prudență și a răspuns că nu crede nimic până când Moscova nu va arăta că face acest lucru.

Joe Biden, reacție după anunțul Rusiei că va reduce acțiunile militare în Kiev. ”Vom vedea”
Joe Biden a vorbit cu omologii săi din Franța, Germania, Maria Britanie și Italia.

Vom vedea dacă vor respecta ceea ce spun. Hai să vedem ce au de oferit. Vom afla ce fac”, a declarat Joe Biden, citat de CNN.

Joe Biden a dicutat cu mai mulți lideri europeni

Joe Biden a discutat cu omologii săi din Franța, Germania, Italia și Marea Britanie și au afirmat hotărârea de a continua creșterea costurilor asupra Rusiei pentru atacurile sale brutale din Ucraina, precum și de a continua să furnizeze țării asistență de securitate pentru a se apăra împotriva acestor „atacuri nejustificate și neprovocate”.

Ei și-au revizuit eforturile de a oferi asistență umanitară milioanelor de ucraineni afectați de violențe, atât în interiorul Ucrainei, cât și în căutarea refugiului în alte țări, și au subliniat necesitatea coridoarelor umanitare pentru civilii din Mariupol. Au discutat, de asemenea, importanța sprijinirii piețelor stabile de energie în urmă perturbărilor apărute din cauza sancțiunilor”, a precizat Casa Albă.

De asemenea, un purtător de cuvânt al premierului britanic Boris Johnson a declarat că liderii sunt de acord să acorde în continuare „sprijin și susținere” poporul Ucrainei împotriva „barbarismului rus”.

Premierul a subliniat că trebuie să judecăm regimul lui Putin după acțiunile lui, nu după cuvintele lui. Putin răsucește cuțitul în rana deschisă a Ucrainei, în încercarea de a forța țara și aliații săi să capituleze. Nu vrem să vedem nimic mai puțin decât o retragere completă a forțelor ruse de pe teritoriul ucrainean”, a adăugat purtătorul de cuvânt, potrivit The Telegraph.

Cei cinci lideri vor face presiuni asupra Rusiei pentru încetarea focului și pentru retragerea trupelor din Ucraina și au mai convenit să nu renunțe la sancțiunile dictate împotriva Moscovei.

Urmăriți Impact.ro și pe