Clotilde Armand, acuzată de abateri de 50 milioane de lei în achiziţiile şi plăţile derulate de Primărie. Sebastian Burduja: „Orice primar cu o doză minimă de respect şi-ar da demisia”

Elena Avramescu 19.09.2022, 15:09
Clotilde Armand, acuzată de abateri de 50 milioane de lei în achiziţiile şi plăţile derulate de Primărie. Sebastian Burduja: „Orice primar cu o doză minimă de respect şi-ar da demisia”

Noi acuzații aduse către Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, aduse de către PNL Sector 1. De data aceasta sunt acuzații extrem de grave, spunându-se faptul că au fost abateri de aproximativ 50 milioane de lei în achiziţiile şi plăţile derulate de autoritatea locală anul trecut, motiv pentru care liberalii solicită sesizarea organelor de anchetă penală şi tragerea la răspundere a tuturor vinovaţi.

Primarul Sectorului 1, în mijlocul unui nou scandal

„PNL Sector 1 publică, în premieră, raportul complet al controlului Curţii de Conturi. Doar în 2021 au fost constatate abateri de la legalitate ce însumează aproape 50 milioane lei în achiziţiile şi plăţile derulate de Primăria Sectorului 1.

Efectuare de plăţi nelegale, achiziţii derulate pe repede înainte de echipa din cabinetul primarului, fără implicarea direcţiilor specializate şi fără respectarea procedurilor legale. Acestea sunt concluziile unui raport pe care Armand l-a vrut ascuns cu orice preţ”, a transmis PNL printr-un comunicat de presă.

Însă asta nu este tot, deoarece PNL Sector 1 a ținut să informeze că va cere un audit extern extins. Se dorește anchetă penală şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi de jefuirea banului public al cetăţenilor sectorului.

„Ca urmare a acestei misiuni de control, Sectorul 1 a fost amendat de către Curtea de Conturi a României cu suma de 30.000 lei. Având în vedere contravenţiile constatate de Curte, coroborate cu suspiciunile rezonabile că încălcarea legii este o practică şi la nivelul structurilor subordonate, consilierii PNL vor solicita un audit extern extins, printr-un proiect de HCL.

Totodată, solicităm public sesizarea organelor de anchetă penală şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi de jefuirea banului public al cetăţenilor sectorului”, găsim notat în comunicat.

Clotilde Armand, după ce alianța celor cinci și-a propus să o demită
Clotilde Armand

Sebastian Burduja, preşedintelui PNL Sector 1, este de părere că „orice primar cu o doză minimă de respect faţă de cetăţeni şi-ar da demisia în faţa unui asemenea prejudiciu”.

Mai mult, Curtea de Conturi a României a declarat că valoarea cumulată a erorilor/abaterilor de la legalitate şi regularitate însumează 48.558.306 de lei.

PSD susține că primarul Sectorului 1 refuză să acorde burse elevilor

În decursul săptămânii trecute, noi acuzații au fost aduse pentru Clotilde Armand, de data aceasta de către PSD, declarând că primarul Sectorului 1 că nu dorește să acorde burse elevilor, dar și că elevii încă ar mai învaţa în trei schimburi, ceea ce este de neconceput.

În acest sens, consilierii locali PSD și PNL Sector 1 au decis să organizeze o nouă ședință extraordinară, cu scopul de a dezbate proiectul de hotărâre privind aprobarea numărului și cuantumului burselor.

„Realitatea din Primăria Sectorului 1: elevii Sectorului 1 încă mai învață în trei schimburi, iar Clotilde Armand refuză să le acorde bursele. Consilierii locali PSD și PNL Sector 1 au convocat, din nou, o ședință extraordinară, vineri, 16 septembrie, ora 12:00, pentru a dezbate proiectul de hotărâre privind aprobarea numărului și cuantumului burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social pentru elevii de la cursurile cu frecvență din învățământul preuniversitar de stat din Sectorul 1”, găsim notat într-un comunicat al PSD Sector 1, potrivit Antena 3.

Astfel că primarul Sectorului 1 ar fi blocat, de mai multe ori, introducerea acestuia pe ordinea de zi, în acest fel încălcând legea și refuzând să întocmească rapoartele de specialitate pentru a putea fi aprobat de Consiliul Local.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...