Clotilde Armand anunță că are calitatea de inculpat în dosarul cu ANI

Dumitru Puha 11.03.2024, 14:45
Clotilde Armand anunță că are calitatea de inculpat în dosarul cu ANI

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunță că a fost sunată de la Parchetul Judecătoriei Sector 1 și că a fost transformată din „suspect” în „inculpat”, după ce în urmă cu două zile a anunțat că va candida pentru un nou mandat la primărie.  

„Probabil știți, sunt acuzată de fostul primar PSD (Diamante) că aş fi fost remunerată ilegal cu 2.500 euro într-un proiect european în care am implementat măsuri anticorupţie la Primăria Sectorului 1. Am respectat legea în cazul proiectului pe fonduri europene şi am contestat în instanţă raportul ANI. Apropos, în acelaşi timp în care au schimbat judecătorii, „Noaptea ca hoții!”, m-au sunat de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 (PJS1) că se schimbă calitatea de suspect în inclupat(exact în timpul în care avocatul pleda în speța despre care v-am zis mai jos). Campania electorală începe mâine, iar Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au nevoie de știri cu primarii USR care să fie filmați în fața parchetelor și să fie atacați în prime-time de televiziunile de casă. Poate lumea nu vede ce dezastru economic patronează și ce tunuri financiare se dau în România. Oamenii nu mai pot fi mințiți cu astfel de montaje mediatice!”, arată Armand pe Facebook.

Trei procurori schimbați fără explicații

Ea mai arată că PJS1 a schimbat trei procurori până au găsit pe cineva care să semneze actele de acuzare împotriva ei și că cel care conduce ancheta este un polițist care a promovat anul trecut în timpul anchetei de la Poliția Sectorului 1 la Poliția Capitalei.

Armand ar fi făcut plângeri și cerut explicații de la șefii PJS1 și din Parchetul General după ce au fost schimbați procurorii de caz, dar nu a primit niciun răspuns. Ea mai dezvăluie că procurorii  se grăbesc să termine rapid rechizitoriul și să o trimită în judecată până pe 9 iunie.

Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Clotilde Armand a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat un număr de cinci  dispoziții care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine în cuantum de 18.720 lei.

Armand a atacat în instanță raportul ANI și a cerut anularea lui.

 

Urmăriți Impact.ro și pe