Clotilde Armand, o nouă decizie drastică pentru Sectorul 1. Ce li se va întâmpla șoferilor

Nicu Stan 15.07.2021, 07:56
Clotilde Armand, o nouă decizie drastică pentru Sectorul 1. Ce li se va întâmpla șoferilor

Clotilde Armand, o nouă decizie drastică pentru Sectorul 1. Ce li se va întâmpla șoferilor începând cu data de 1 octombrie, în contextul în care cel mai avut sector din Capitală este plin de gunoaie, iar șobolanii colcăie pe străzi. Este oficial.

Clotilde Arman le-a pregătit o surpriză neplăcută șoferilor din Sectorul 1. Despre ce este vorba

Clotilde Armand a luat o nouă decizie drastică pentru Sectorul 1. S-a anunțat ce li se va întâmpla șoferilor din toamnă.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a informat miercuri, că maşinile parcate neregulementar pe domeniul public al Sectorului 1, vor fi ridicate. Cei care încalcă legea rutieră va risca să le fie ridicată mașina începând cu data de 1 octombrie 2021.

Masinile parcate ilegal vor fi ridicate in Sectorul 1 incepand cu 1 octombrie
Masinile parcate ilegal vor fi ridicate in Sectorul 1 incepand cu 1 octombrie

Sectorul 1, probleme cu gunoaiele și șobolanii

Pe de altă parte, disputa dintre Clotilde Armand și operatorul de salubritate  Romprest SA afectează locutorii din cel mai bogat sector al Bucureștiului.

În contextul în care țara noastră este ameninţată serios de valul patru al pandemiei, iar temperaturile din luna lui cuptor sunt tot mai înalte, bucureştenii se confruntă cu un miros insuportabil din cauza munților de gunoaie ridicate, dar şi din cauza şobolanilor care circulă nestingheriţi pe străzile sectorului.

PNL și PSD, inițial, nu au fost de acord cu ridicarea mașinilor parcate ilegal

Astfel, consilierii locali din Sectorul 1 au aprobat proiectul privind ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar. Primarul Clotilde Armand susţine că proiectul nu a fost votat în urmă cu 14 zile, pentru că a fost refuzat de consilierii PNL și PSD.

„Dacă în urmă cu 2 săptămâni consilierii PNL și PSD au refuzat proiectul propus prin care maşinile parcate neregulamentar în Sectorul 1 urmau să fie ridicate, în ședința de de astăzi a Consiliului Local al Sectorului 1 acest proiect a fost aprobat. 15 pentru – 7 abțineri. Iată că se poate! Mai greu dar se poate. Acest proiect intră în vigoare de la 1 octombrie”, a anunțat  primarul Sectorului 1, pe pagina sa de Facebook.

De ce a cerut Clotilde Armand declararea stării de alertă în Sectorul 1

Pe de altă parte, Clotilde Armand, a cerut declararea stării de alertă în sector pentru a putea rezilia astfel contractul cu actualul operator de salubrizare. Primarul spune despre acesta că are prețurile umflate și facturează lucrări neexecutate, pentru a putea încredința serviciul unui alt operator.

Salubristul trebuie să asigure continuitatea serviciului. Nu are voie să întrerupă ridicarea gunoiului menajer, trebuie să asigure continuitatea serviciului, este lege. Ei au obligaţie, după lege. Dacă nu pot să-şi respecte obligaţia trebuie pur şi simplu să renunţe la contract. Eu sper că starea de alertă va fi declarată ca să pot să pregătesc eu alternativa. Eu sunt de acord să plătesc direct facturile sortatorilor, nu prin Romprest, dar pentru asta trebuie operatorul să fie de acord cu cesiunea de creanţe”, spunea în luna iunie primarul Sectorului 1.

Urmăriți Impact.ro și pe