Clipe grele pentru fostul manager al Spitalului Județean din Craiova. A fost acuzat pentru uciderea din culpă a patru pacienți

Elena Avramescu 12.04.2023, 10:28
Clipe grele pentru fostul manager al Spitalului Județean din Craiova. A fost acuzat pentru uciderea din culpă a patru pacienți

Este vorba despre medicul din Craiova care a fost nevoit să stea o noapte în arestul poliției doljene deoarece a fost acuzat de procurori că a prelevat incorect probe biopsice de la patru pacienți. Din ferericire, imediat după intervențiile chirurgicale toți cei patru oameni au încetat din viață.

Fostul manager al Spitalului Județean din Craiova, acuzat pentru uciderea din culpă

Luni, 10 aprilie, medicul craiovean Alin Demetrian, fost manager al Spitalului De Urgență din Craiova și fost șef al Secției Chirurgie Toracică a fost reținut de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Dolj pentru 24 de ore fiind acuzat de comiterea a patru infracțiuni de ucidere din culpă, în forma culpei medicale.

„În fapt, bărbatul, în calitatea sa de medic, în cadrul unei unități medicale din municipiul Craiova, este bănuit că ar fi efectuat patru intervenții chirurgicale, respectiv prelevarea de probe biopsice, ulterior intervenind decesul a doi bărbați de 76 și 77 de ani, din Craiova și Plenița, respectiv două femei, de 64 și 66 de ani, ambele din Târgu Jiu”, au arătat reprezentanții IPJ Dolj într-un comunicat remis presei.

Mai multe surse judiciare au confirmat că medicul preleva probe biopsice în zone puternic vascularizate unde nu avea voie sau nu era nevoie să intervină. Din nefericire, toți cei 4 pacienți au murit la câteva ore după ce au suferit intervențiile chirurgicale.

Un număr de patru pacienţi a căror moarte este considerată suspectă au trecut prin mâinile medicului Alin Demetrian, fost șef al Secției de Chirurgie Toracică din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova și fost manager al unităţii medicale. Este vorba despre doi bărbați în vârstă de 76 și 77 de ani şi două femei de 64, respectiv 66 de ani.

Clipe grele pentru fostul manager al Spitalului Judetean din Craiova
Clipe grele pentru fostul manager al Spitalului Judetean din Craiova

După ce au hotărât ca fostul manager să petreacă o noapte după gratii, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au hotărât ca Alin Demetrian să fie pus sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile.

Se pare că medicul era unul dintre cei mai cunoscuți chirurgi din Craiova, mai ales că în urmă cu câțiva ani a realizat operații în premieră națională la pacienți cu tumori pulmonare.

Conducerea Spitalului de Urgență Craiova a menționat că nu a fost informată despre acestă anchetă.

„În mod oficial, SCJU nu a fost informat despre măsurile dispuse într-o astfel de anchetă. Este o surpriză pentru noi, nu țin minte sa fi existat astfel de acuzaţii. Însă spitalul nu este nici organ de anchetă, nici comisie de malpraxis, astfel încât nu ne putem pronunța cu privire la acuzații și nu putem emite vreo sentința”, a trasmis conducerea Spitalului de Urgenţă Craiova.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...