Pană de curent la Spitalul Județean de Urgență Craiova. Personalul medical a început să ventileze manual pacienții

Nicu Stan 09.10.2021, 16:35
Pană de curent la Spitalul Județean de Urgență Craiova. Personalul medical a început să ventileze manual pacienții

A fost pană de curent la Spitalul Județean de Urgență Craiova. Personalul medical a început să ventileze manual pacienții care erau intubați. A fost nevoie să se intervină manual la cinci dintre cei 7 pacienți care sufereau de coronavirus și care se aflau pe secția ATI a spitalului.

Panică la spitalul din Craiova. O pană de curent a făcut ca pacienții de la ATI care erau intubați să fie ventilați mecanic

O pană de curent a afectat, astăzi după-amiază, secţia de Terapie Intensivă din Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. Astfel, cinci dintre cei șapte pacienţi care erau internaţi la terapie intensivă au fost ventilaţi manual, timp de zece minute.

Curentul electric s-a oprit după se siguranţele tabloului electric au sărit ca urmare a supraîncărcării reţelei electrice.

Pana decurent la spitalul din Craiova
Pana decurent la spitalul din Craiova

Secția ATI a spitalului era nouă

Conform managerului Spitalului Judeţean Craiova, Laurenţiu Ivanovici, lipsa de energie electrică a afectat secţia ATI nou pusă în funcţiune în spital şi a fost cauzată de suprasarcina pe circuitul electric. Astfel, ventilatoarele mecanice care funcționează pe bază de curent nu au mai funcţionat.

De asemenea, în secţia de Terapie Intensivă afectată de pana de curent se află cinci pacienţi intubaţi şi alţi doi aflaţi pe tratament CPAP (presiune pozitivă continuă pe căile aeriene) bolnavii fiind ventilaţi mecanic pe durata lipsei de curent. După circa zece minute, alimentarea cu energie elecvtrică a secţiei a fost reluată, activitatea revenind la normal.

Când a fost ultima pană de curent în spital

Ultima pană de curent cu care s- confruntat apitalul a avut loc înainte de pandemia de coronavirus, în anul 2018, moment în care curentul electric a fost întrerupt pentru 30 de minute.

Și la acel moment pana de curent a afectat activitatea spitalului, pentru că mai mulți pacienți se aflau pe mesele de operație. De asemenea, mai mulți pacienți, precum și personal medical au rămas blocați în lifturile spitalului. Chiar dacă spitalul beneficia de generatoare electrice, acestea nu au pornit.

Secția ATI a spitalului din Constanța luat foc

Ultimul incident grav într-un spital s-a întâmplat la Constanța. Secția de Terapie a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța a luat foc, incendiu în urma căruia 7 pacienți au decedat.

Spitalul de Boli Infecțioase de la Constanța nu avea autorizație de securitate la incendiu. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a transmis spitalului încă din 2017 că trebuie să obțină această autorizație, însă instituția medicală nu a depus nici acum documentația necesară.

Spitalul nu avea autorizațiile necesare

”Până la acest moment nu s-au depus actele. Din discuțiile cu colegii de la spital am înțeles că au fost comunicări făcute cu instituții superioare din punct de vedere ierarhic, dar la ISU nu au ajuns documentele”, a afirmat Raed Arafat.

Urmăriți Impact.ro și pe