Ciprian Tătărușanu, primul mesaj după ce a câștigat titlul cu AC Milan. Ce au scris jurnaliștii de la „Gazzetta dello Sport” despre internaționalul român

Sorin Barbu 23.05.2022, 09:29
Ciprian Tătărușanu, primul mesaj după ce a câștigat titlul cu AC Milan. Ce au scris jurnaliștii de la „Gazzetta dello Sport” despre internaționalul român

Ciprian Tătărușanu este campion în Italia cu AC Milan, echipă care a reușit să câștige titlul după 11 ani. Internaționalul român s-a fotografiat cu trofeul și cu medalia și a transmis un mesaj prin intermediul rețelelor sociale. „Gazzetta dello Sport” a analizat toți jucătorii și a „cântărit” cât a contribuit portarul la acest succes.

Ciprian Tătărușanu, campion în Italia, Răzvan Marin a retrogradat

A fost o noapte albă la Milano. Fanii lui AC Milan au ieșit pe străzi și au sărbătorit al 19-lea titlu din istoria clubului. Echipa lui Stefano Pioli a cucerit trofeul după ce a învins cu 3-0 pe Sassuolo și și-a adjudecat trofeul după 11 ani de secetă, iar autoritățile au estimat că în Piața Domului au fost 30.000 de suporteri.

Ciprian Tătărușanu s-a fotografiat cu trofeul și „a încercat” medalia de campion. „Este victoria unui grup fantastic! Campionii Italiei, Forza Milan”, a fost mesajul portarului de 36 de ani care se afla în lotul formației din anul 2020. Internaționalul român a fost rezervă în ultima partidă a campionatului, iar în acest sezon a jucat de șase ori în Serie A și de trei ori în Liga Campionilor.

A fost titular într-un meci foarte important cu Inter, când a intrat în poartă în locul lui Mike Maignan, devenit indisponibil din cauza unei accidentări, și a apărat o lovitură de la 11 metri. „A contribuit la înfrângerea cu Fiorentina după o ieșire aiurea, dar penalty-ul pe care i l-a parat lui Lautaro în primul derby (n.r. – cu contracandidata la titlu, Inter Milano) a cântărit enorm pe termen lung”, a scris Gazzetta dello Sport despre Tătărușanu, jurnaliștii acordându-i nota 6,5 pentru prestația din acest campionat. Asta în timp ce titularul postului de portar a primit 9,5, la fel ca Hernandez, Leao și Tonali.

Antrenorul Stefano Pioli a primit nota 10, în timp ce Zlatan Ibrahimovic, care și-a aprins un trabuc pe teren după ce Milan a câștigat titlul, a fost notat cu 8.

În acest timp, Răzvan Marin a retrogradat cu Cagliari. Echipa lui avea nevoie de un succes, în deplasare, în confruntarea cu Venezia, dar la final tabela a arătat 0-0.

Urmăriți Impact.ro și pe