Edi Iordănescu, la un pas să-l convingă pe Ciprian Tătărușanu să revină la națională. Ce condiție a pus portarul lui AC Milan

Sorin Barbu 11.03.2022, 12:28
Edi Iordănescu, la un pas să-l convingă pe Ciprian Tătărușanu să revină la națională. Ce condiție a pus portarul lui AC Milan

Ciprian Tătărușanu s-ar putea întoarce la echipa națională, după o absență de aproape un an și patru luni. Edi Iordănescu a discutat cu el, iar portarul lui AC Milan este gata să dea o mână de ajutor, în partidele în care naționala are mari probleme. Dezvăluirea îi aparține chiar selecționerului.

Ciprian Tătărușanu, din nou la națională?

Ciprian Tătărușanu a apărat poarta primei reprezentative în 73 de partide și s-a retras în noiembrie 2020, după confruntarea cu Irlanda de Nord. A spus că vrea să lase locul celor mai tineri și a transmis o scrisoare emoționantă de „adio”.

„Am început să mă gândesc serios la momentul retragerii mele de la echipa națională încă de la începutul acestui an. Până la 34 de ani, am jucat mai bine de un deceniu pentru România, cu onoare și mândrie, de fiecare dată recunoscător pentru că sunt convocat și pentru că pot cânta imnul purtând cel mai important tricou pentru mine. Tricoul în care am visat să joc de când eram copil.

În curând voi împlini 35 de ani, așa că în ultimele luni mi s-a întărit convingerea că e momentul să iau această decizie. Am avut o relație foarte bună cu toți selecționerii României din acești 11 ani și cu toți membrii staff-urilor tehnice, așa că orice speculație legată de alte presupuse motive decât cele pe care vi le împărtășesc nu își are locul. Am fost convocat, am jucat, am apărat pentru România și în această misiune specială am pus tot ce am avut mai bun ca fotbalist.

Pur și simplu cred că este timpul ca alți portari români să vină din urmă, să apere poarta echipei naționale, iar eu să fac un pas în spate. Avem portari tineri de mare perspectivă, avem portari cu experiență care pot face față oricând acestui rol. S-a încheiat un ciclu, prin finalul campaniei de calificare la EURO și prin disputarea ultimei ediții din Liga Națiunilor, și începe un alt ciclu, prin preliminariile de Mondial programate în primăvară. Așadar, acesta cred că e momentul cel mai bun pentru ca povestea mea frumoasă la echipa națională să se încheie.

Vreau să mulțumesc tuturor suporterilor, selecționerilor, membrilor staff-urilor tehnice, Federației Române de Fotbal, oamenilor din staff-urile administrative și medicale, alături de care am lucrat și de la care am învățat atât de multe lucruri.

Să pot fi căpitanul României a însemnat pentru mine cel mai frumos lucru din carieră. Vă mulțumesc!”, a fost mesajul din scrisoare.

Selecționerul, anunțul momentului despre situația lui Tătărușanu

Edi Iordănescu trage nădejde că Tătărușanu se va întoarce la echipa națională. A vorbit cu el și transmis că naționala are probleme la nivelul portarilor.

„Nu este o situaţie foarte plăcută. E un subiect sensibil cu portarii. Niţă a fost în multe momente declarat de dumneavoastră cel mai bun. După meciul Inter – Sassuolo am vorbit puţin cu Radu, nu era tocmai fericit. Nu joacă aproape deloc”, i-a expus selecționerul problema lui Tătărușanu.

Salariul urias pe care il are Ciprian Tatarusanu in Italia. Il ia fara sa faca aproape nimic

Portarul lui AC Milan și-a dat acordul, dar a pus o condiție. O să vină la naționala doar în momentele în care vor fi probleme serioase cu portarii.

„Am avut o întâlnire și cu Tătărușanu, a fost o discuție mai complexă. Am vrut sa văd care au fost motivele pentru care a decis să se retragă. Am înteles poziția lui. Pot să spun că, dacă va veni un joc foarte important și vom avea probleme mari la nivel de portari, atunci e posibil să primim de la Tătă o mână de ajutor.

Am văzut că și Vlad are probleme, nu se mai regăsește în lotul FCSB-ului”, a declarat Edi Iordănescu, în cadrul unei conferințe de presă, la inaugurarea magazinului oficial al echipei naționale de fotbal.

Acum șase luni, Ciprian Tătărușanu a acordat un interviu în care a dezvăluit că are nopți în care se visează în tricoul naționalei României.

Urmăriți Impact.ro și pe