AC Milan a cucerit titlul în Italia, după o pauză de 11 ani. Românul Ciprian Tătărușanu, rezervă în etapa în care s-a decis campionatul

Sorin Barbu 22.05.2022, 21:56
AC Milan a cucerit titlul în Italia, după o pauză de 11 ani. Românul Ciprian Tătărușanu, rezervă în etapa în care s-a decis campionatul

Sărbătoare la AC Milan. Formația antrenată de Stefano Pioli a câștigat meciul cu Sassuolo și a cucerit al 19-lea titlu de campioană și a egalat, la acest capitol, marea rivală Inter. Internaționalii români Ciprian Tătărușanu și Vlad Chiricheș au fost rezerve și nu au jucat niciun minut.

AC Milan a câștigat titlul în Italia, după 11 ani

11 ani au așteptat fanii lui AC Milan un nou titlu de campioană. Stefano Pioli a fost antrenorul care i-a condus pe „rosso nerri” spre victorie, care au reușit în acest fel să egaleze marea rivală Inter, după cel de-al 19-lea titlu din istoria echipei. AC Milan avea nevoie de o victorie în ultima etapă, ca să termine campionatul pe primul loc, iar confruntarea de pe terenul lui Sassuolo nu i-a dat nicio emoție.

Oaspeții s-au impus cu 3-0, iar toate golurile au fost marcate în prima repriză. Portughezul Rafael Leao a fost imperial și a pasat decisiv la toate reușitele: „dubla” lui Olivier Giroud și Franck Kessie. Românii Ciprian Tătărușanu și Vlad Chiricheș au văzut partida de pe banca de rezervă.

La finalul partidei, jucătorii și fanii au dat startul petrecerii. Fiesta a ajuns rapid și în stradă, unde suporterii au blocat mai multe bulevarde din Milano.

Sassuolo – AC Milan 0-3 (Giroud 17, 32, Kessie 36)

Echipele de start:

Sassuolo: Consigli – Muldur, Ayhan, Ferrari, Kyriakopoulos – Matheus Henrique, Lopez, Fratessi – Berardi, Scamacca, Raspadori.
Rezerve: Pegolo, Satalino – Ceide, Chiricheș, Ciervo, Defrel, Djuricic, Magnanelli, Peluso, Rogerio, Traore, Tressoldi.
Antrenor: Alessio Dionisi.

AC Milan: Maignan – Calabria, Kalulu, Tomori, Hernandez – Tonali, Kessie – Saelemaekers, Krunic, Leao – Giroud.
Rezerve: Mirante, Tătărușanu – Bakayoko, Ballo-Toure, Bennacer, Diaz, Florenzi, Gabbia, Ibrahimovic, Messias, Rebic, Romagnoli.
Antrenor: Stefano Pioli.

Interiștii au stat la pândă în ultima etapă, în speranța că rivalii vor greși. Echipa lui Inzaghi s-a impus cu 3-0 în confruntarea cu Sampdoria, după golurile marcate de Perisic și „dubla” lui Correa.

Echipele de start:

Inter: Handanovic – Bastoni, de Vrij, Skriniar – Perisic, Calhanoglu, Brozovic, Barella, Dumfries – Correa, Martinez.
Rezerve: Radu, Cordaz – Caicedo, D Ambrosio, Darmian, Dimarco, Dzeko, Gosens, Ranocchia, Sanchez, Vecino, Vidal.
Antrenor: Simone Inzaghi.

Sampdoria: Audero – Bereszynski, Ferrari, Yoshida, Augello – Vieira, Candreva, Thorsby, Rincon, Sabiri – Caputo.
Rezerve: Ravaglia, Falcone – Askildsen, Damsgaard, Di Stefano, Magnani, Murru, Quagliarella, Sensi, Somma, Trimboli, Yepes.
Antrenor: Marco Giampaolo.

Urmăriți Impact.ro și pe