Orban nu cedează! S-a autopropus pentru funcția de premier la întâlnirea cu liderii USR PLUS și UDMR

Stan Filon 15.12.2020, 19:30
Orban nu cedează! S-a autopropus pentru funcția de premier la întâlnirea cu liderii USR PLUS și UDMR

Orbans-a autopropus pentru funcția de premier. Ludovic Orban și-a dat demisia din fruntea Guvernului se pare doar pentru a reveni pe același post! Cel puțin așa susțin surse citate de Mediafax, care spun că Ludovic Orban s-a autopropus pentru funcția de premier, la ultimele negocieri pentru formarea noului guvern.

Ludovic Orban vrea să fie din nou premier

A avut loc o nouă rundă de negocieri pentru formarea guvernului între PNL, USR-PLUS și UDMR, ocazie cu care Ludovic Orban s-a autopropus pentru funcșia de premier al României.

”Ludovic (Ludovic Orban – n.r.) s-a autopropus premier la întâlnirea de la Vila Lac”, au precizat pentru MEDIAFAX surse apropiate negocierilor dintre partidele de dreapta. Chiar și așa, negocierile de marţi, de la Vila Lac, nu s-au soldat cu un consens între liderii PNL, USR PLUS şi UDMR, au declarat pentru MEDIAFAX surse participante la negocieri.

Ludovic Orban vrea sa fie din nou premier
Ludovic Orban vrea sa fie din nou premier

Klaus Iohannis a recunoscut că nu sunt întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru funcția de premier

La discuţiile de marţi, de la Vila Lac, au fost prezenţi Ludovic Orban, Kelemen Hunor, Dan Barna şi Dragoş Tudorache, iar întâlnirea a avut loc după ce Dan Barna a propus ca liderii celor trei partide din viitoarea coaliţie să intre împreună în guvern ca vicepremieri.

Despre negocierile eșuate a vorbit și președintele Klaus Iohannis. ”Am avut consultări cu formaţiunile care vor fi reprezentate în noul Parlament. Această primă rundă de consultări a dus la un schimb de opinii bun între reprezentanţii acestor formaţiuni şi mine, însă pot spune că astăzi nu sunt încă întrunite condiţiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern. Am primit astăzi chiar câteva propuneri, însă cred că este nevoie de cel puţin încă o rundă de consultări până când lucrurile se cristalizează”, a spus preşedintele Iohannis.

Premierul Ludovic Orban a anunţat pe 7 decembrie că îşi depune mandatul de prim-ministru, la un an şi o lună de la învestirea în funcţie. Preşedintele Klausd Iohannis l-a desemnat pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, premier interimar.

Urmăriți Impact.ro și pe