Simona Halep, un nou meci de coșmar cu Jelena Ostapenko. Jucătoarea din România a pierdut la zero setul decisiv și a ratat finala din Dubai

Sorin Barbu 18.02.2022, 16:45

Simona Halep nu scapă de „coșmarul” Jelena Ostapenko, jucătoarea care a învins-o în celebra finală de la Roland Garros din anul 2017. Sportiva din România a început grozav partida și a câștigat primul set cu 6-2. Setul doi a fost echilibrat. Halep a fost condusă cu 6-5, dar a reușit să salveze două mingi și să „împingă” partida în tie-break.

De aici a început dezastrul! Halep nu a câștigat niciun punct și Ostapenko a dus meciul în decisiv. Setul decisiv a fost îngrozitor. Halep a fost depășită la toate capitolele, nu a reușit să câștige niciun game și a ratat finala turneului pe care l-a câștigat în 2015 și 2020.

Simona  iese în pierdere după Dubai Tennis Championships 2022, iar  începând de luni, se va afla pe locul 26 în lume, cu un total de 1.832 de puncte. Dacă ar fi câştigat turneul de la Dubai, Halep ar fi acumulat 2.117 puncte și ar fi urcat pe locul 21 WTA.

În finala de sâmbătă, Jelena Ostapenko va juca împotriva rusoaicei Veronika Kudermetova (31 WTA, 24 de ani), care a ajuns în finală după ce Marketa Vondrousova a abandonat.

„Vocea mea e puțin căzută, dar sunt foarte fericită. Am luptat împotriva unei jucătoare foarte bune, știam că va fi un meci foarte greu. A trebuit să fiu la cel mai înalt nivel. Vă mulțumesc peste susținere!

Am jucat împotriva unei campioanei de Grand Slam în fiecare rundă, nu este ușor. N-a fost cea mai bună tragere la sorți pentru mine, fiecare meci a fost o bătălie. Cred că am avut o mentalitate bună în acest meci, chiar dacă nu m-am simțit foarte bine. Dar am luptat și am câștigat meciul”, a spus Jelena Ostapenko, la finalul partidei cu Simona Halep.

Simona Halep – Jelena Ostapenko 6-2, 6-7 , 0-6

Halep salvează o minge de meci, dar este prea târziu. Ostapenko revine și se impune categoric în setul decisiv. Un incredibil 6-0 reușit de sportiva din Letonia.

Ostapenko oprește un punct și arbitrajul video îi dă dreptate: mingea a fost afară. Halep pierde încă un game, ce dezastru în setul decisiv pentru jucătoarea noastră.

Halep nu rezistă atacului adversarei și pierde un nou game. Sunt șanse tot mai mici să revină în această semifinală. Statistica arată că jucătoarea din România a făcut opt duble greșeli.

Ostapenko câștigă a doilea break din acest set, Simona este cu moralul la pământ.

Simona Halep este pierdută, deși este încurajată de fani. Sportiva din Letonia dictează ritmul partidei și are două game-uri în față în setul decisiv.

A început setul decisiv cu Simona Halep la serviciu. Ostapenko dictează ritmul și s-a impus în game-ul de deschidere.

Tie break groaznic pentru jucătoarea din România. Halep nu a câștigat niciun punct și este egalitate după două seturi. Până acum s-au jucat 78 de minute.

Ostapnko a revenit admirabil după ce a pierdut două mingi de set și conduce cu 5-0.

Ostapenko începe în forță și conduce cu 3-0, ajutată de serviciul moale al Simonei.

Halep este condusă cu 40-30, dar reușește să salveze șansa de set a adversarei. Jucătoarea din România egalează și avem tie-break.

Ostapenko își valorifică serviciul puternic și este din nou în avantaj.

Un game foarte important: Halep servește și speră să rămână în setul doi. A câștigat primele două puncte și conduce cu 30-0. Ostapenko trimite în fileu și este egalitate.

Ostapenko se impune și conduce, dar are probleme și a cerut intervenția medicului.

Simona Halep egalează din nou și este 4-4 în setul doi.

Letona întrerupe seria bună a Simonei și e din nou în avantaj.

Tocmai s-a aflat că Marketa Vondrousova s-a retras și Veronika Kudermetova s-a calificat în finală. Rămâne de văzut cu cine va juca.

Simona caută linia și o forțează pe adversară să greșească. Egalitate în setul doi.

Simona câștigă din nou și echilibrează partidă. Din tribune se aud încurajările fanilor români.

Simona își câștigă greu serviciu, dar este un game de moral pentru jucătoarea noastră.

Se întâmplă ceva cu Simona. Jucătoarea din România pierde încă o dată și Ostapenko conduce cu 3-0 în setul doi.

Ostapenko pare că s-a trezit și câștigă game-ul doi, din serviciul doi, pe serviciul Simonei.

Ostapenko începe în forță setul doi și își valorifică serviciul.

Simona Halep este irezistibilă și se impune încă o dată. Primul set l-a câștigat cu 6-2. Foarte bun set reușit de jucătoarea care a câștigat turneul de la Dubai în 2015 și 2020. Primul set a durat 27 de minute, iar adversara Simonei a avut 20 de greșeli neforțate.

Ostapenko greșește foarte mult și Simona nu o iartă. Jucătoarea din România izbutește al doilea break.

Simona Halep servește în setul care o poate duce la două puncte diferență. Ostapenko greșește din ce în ce mai mult și jucătoarea din România conduce cu 4-2.

Ostapenko trimite afară, iar apoi greșește de două ori serviciul și Simona câștigă primul break al partidei.

Simona are avantaj și conduce prima oară pe serviciul adversarei. Ostapenko egalează și acum este 40-40.

Simona își fructifică serviciul și câștigă game-ul. Au trecut 12 de minute de când a început partida.

Ostapenko a condus cu 40-15, dar jucătoarea noastră a egalat, profitând de greșelile adversarei. Este 40-40. Jucătoarea din Letonia a reușit să câștige și acest game, pe serviciul ei.

Halep revine și egalează după o prestație foarte bună.

 

Jelena Ostapenko servește prima și a câștigat primul punct. Jucătoarea din Letonia a câștigat primul game cu un as.

Mai sunt puține minute până va începe semifinala de la WTA Dubai. Cele două jucătoare se află pe teren și se pregătesc de partidă. Sunt mulți români în tribune.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Cine transmite la TV meciul Simona Halep – Jelena Ostapenko din semifinalele WTA Dubai

Simona Halep (locul 23 WTA) a avut nevoie de o oră și 28 de minute pentru a câștiga duelul cu Ons Jabeur din Tunisia, sportivă aflată pe locul 10 WTA. Rezultatul final a fost 6-4, 6-3, iar jurnaliștii de specialitate au lăudat-o pe jucătoarea din România pentru jocul solid pe care l-a prestat.

Victoria din „sferturile de finală” i-a adus un cec de 37.500 de dolari și 185 de puncte în clasamentul WTA.

În semifinale va avea o misiune mult mai grea. Jelena Ostapneko este mai slab clasată decât Ons Jabeur, dar este sportiva care i-a adus lui Halep o înfrângere usturătoare și surprinzătoare, în anul 2017 în finala de la Ronald Garros. Scorul între cele două jucătoare este 1-1. Halep a câștigat în semifinale la Beijing, dar eșecul din finala turneului francez a urmărit-o multă vreme.

Cele două jucătoare s-au înțepat înaintea partidei de astăzi. Jelena Ostapenko s-a lăudat că a jucat foarte bine în ambele confruntări și a spus că este foarte încrezătoare că va ajunge în finala WTA Dubai.

„Simona este o jucătoare constantă. Dacă joc cu ea, trebuie să fiu agresivă. Cel mai probabil se va apăra. Am jucat cu ea acum mult timp. Trebuie să o urmăresc din nou.

Principalul lucru este că, indiferent cât era scorul, când am jucat agresiv, de cele mai multe ori, am câștigat meciurile. În special în finala de la Roland Garros. Chiar dacă am pierdut, când am intrat în teren, Halep nu a putut să îmi facă față”,a spus Jelena Ostapenko.

„Așa o fi … Joacă destul de puternic, dar și eu sunt destul de puternică pe picioare și de câte ori am jucat contra ei nu pot să zic că m-a dominat prin forță. Într-adevăr are lovituri extraordinare și sunt greu de returnat, dar sunt bine.

Toate adversarele sunt la fel pentru mine și încerc să mă concentrez pe persoana mea, cum am făcut foarte bine în ultimele meciuri”, a ripostat Simona Halep.

Duelul din semifinalele WTA Dubai se va desfășura astăzi de la ora 15.00 și va putea fi urmărit în format livetext, pe site-ul impact.ro. Partida va fi transmisă în direct de postul de televiziune Digi Sport 2.

Urmăriți Impact.ro și pe