Simona Halep, replică tăioasă înaintea meciului cu Jelena Ostapenko. „ Așa o fi… Nu pot să zic că m-a dominat”

Sorin Barbu 18.02.2022, 09:49
Simona Halep, replică tăioasă înaintea meciului cu Jelena Ostapenko. „ Așa o fi… Nu pot să zic că m-a dominat”

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului WTA din Dubai după ce a trecut pe Ons Jabeur și o va înfrunta pe Jelena Ostapenko, jucătoarea care în anul 2017 a învins-o în finala de la Roland Garros. Duelul declarațiilor a fost destul de aprins. Sportiva din Letonia s-a lăudat că românca i-a făcut greu față ori de câte ori s-au întâlnit.

Simona Halep o va înfrunta în semifinale pe Jelena Ostapenko

Simona Halep trece printr-o perioadă foarte bună și pare din nou gata să atace locurile fruntașe din clasamentul WTA. A câștigat turneul de la Melbourne Summer Set, a jucat „optimi de finală” la Australian Open, iar acum a ajuns în penultimul act al turneului WTA de la Dubai. În duelul pentru semifinale a jucat din foarte bine și a câștigat, fără emoții, în două seturi, confruntarea cu tunisianca Ons Jabeur (27 de ani, 10 WTA), scor scor 6-4, 6-3.

„Am jucat cu o jucătoare din Top 10, nu e ușor. Mai ales contra ei pentru că nu are ritm și uneori mingea vine foarte tare, uneori vine slice sau mai moale, mi-a dat atâtea scurte și nu am văzut niciuna.

M-am frustrat la un moment dat, dar am ajuns câteva. A fost un meci bun și mă bucur că am fost capabil să-l câștig”, a declarat Simona Halep, la finalul partidei.

Jucătoarea din România a triumfat de două ori în Dubai, în 2015 și 2020, iar acum o va înfrunta în semifinale pe Jelena Ostapenko. Cu sportiva din Letonia nu are amintiri plăcute. În 2017 i-a răpit visul de a câștiga faimosul turneu de la Roland Garros și a învins-o într-o finală epuizantă de trei seturi.

Simona Halep, replică dură pentru Jelena Ostapenko

Simona Halep și Jelena Ostapenko s-au întâlnit până acum de două ori. În finala de la Roland Garros și în semifinalele turneului de la Beijing din 2017, partidă în care s-a impus jucătoarea din România.

„Au fost două meciuri pe care o să le păstrez întotdeauna în mintea mea. Am încredere că am șansa mea”, a spus sportiva noastră într-un interviu acordat Digi Sport.

Sportiva din Letonia a fost destul de ofensivă înaintea partidei și s-a lăudat că Halep a reușit cu greu să-i facă față, în cele două partide.

„Simona este o jucătoare constantă. Dacă joc cu ea, trebuie să fiu agresivă. Cel mai probabil se va apăra. Am jucat cu ea acum mult timp. Trebuie să o urmăresc din nou.

Principalul lucru este că, indiferent cât era scorul, când am jucat agresiv, de cele mai multe ori, am câștigat meciurile. În special în finala de la Roland Garros. Chiar dacă am pierdut, când am intrat în teren, Halep nu a putut să îmi facă față”,a spus Jelena Ostapenko.

„Așa o fi … Joacă destul de puternic, dar și eu sunt destul de puternică pe picioare și de câte ori am jucat contra ei nu pot să zic că m-a dominat prin forță. Într-adevăr are lovituri extraordinare și sunt greu de returnat, dar sunt bine.

Toate adversarele sunt la fel pentru mine și încerc să mă concentrez pe persoana mea, cum am făcut foarte bine în ultimele meciuri”, a ripostat Simona Halep.

Duelul din semifinalele WTA Dubai se va desfășura astăzi de la ora 15.00 și va putea fi urmărit în format livetext, pe site-ul impact.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe