Simona Halep ajunge în semifinala de la WTA Dubai. Românca a învins-o fără emoţii pe Ons Jabeur

Andra Daoud 17.02.2022, 20:45
Simona Halep ajunge în semifinala de la WTA Dubai. Românca a învins-o fără emoţii pe Ons Jabeur

Simona Halep s-a impus în fața lui Ons Jabeur, cu scor 6-4, 6-3 și merge în semifinala de la WTA Dubai. Românca de 30 de ani a obținut victoria după un meci care a durat o oră și 20 de minute și o va întâlni pe Jelena Ostapenko în semifinală. Halep participă la turneul de la Dubai fără antrenor, iar prestațiile ei de până acum au fost excelente.

Simona Halep ajunge în semifinala de la WTA Dubai

Simona Halep a început cu dreptul meciul din sferturile de finală de la Dubai. Halep a făcut primul break încă de la începutul confruntării cu Ons Jabeur. Românca putea încheia primul set cu 6-3, însă Jabeur a făcut break-ul. Totuși, Simona a revenit și a câștigat setul cu 6-4, după 46 de minute.

În cel de-al doilea set, adversara Simonei a fost mai încrezătoare și i-a pus mai multe probleme româncei. Simona a fost însă stăpână pe situație și a reușit să câștige cinci game-uri consecutive. Jucătoarea din Tunisia i-a furat un game Simonei, însă punctul nu a fost suficient cât să trimită partida în setul decisiv.

Simona Halep ajunge în semifinala de la WTA Dubai. Românca a învins-o fără emoţii pe Ons Jabeur
Partida dintre Simona Halep și Ons Jabeur s-a încheiat 6-4, 6-3

Simona Halep, fără antrenor la WTA Dubai

Simona Halep participă la turneul de la Dubai fără să aibă antrenor. Românca și-a concediat cei doi antrenori, Daniel Dobre și pe Adrian Marcu, după ce s-a întors de la Australian Open. Românca a declarat atunci că vrea să se anteneze o perioadă singură, pentru a deveni mai responsabilă.

Confirm că m-am despărțit de domnul Marcu și de domnul Dobre, dar n-aș vrea să discut de ce am ales așa. Nu ne-am certat. Nimic de genul acesta. Suntem și rămânem în continuare prieteni. Așa am simțit eu că e mai bine pentru mine.

Nu am antrenor și nu caut în momentul acesta. E o perioadă în care vreau să-mi asum responsabilitatea și să mă dezvolt ca persoană. E fals cu antrenorul polonez, niciodată nu am vorbit cu el”, a spus Simona atunci.

Evoluția pe cont propriu a Simonei la Dubai a fost lăudată de presa sportivă internațională. Americanii de la Tennis365 au scris, în urmă cu câteva zile: „Fără antrenor, fără griji pentru fosta campioană, care se bucură de libertate la Dubai. Fără ajutorul unui antrenor, Simona a început turneul cu o victorie ce îi dă încredere în fața lui Alison Riske”.

Înainte de sferturi, Simona Halep, numărul 23 WTA, a întâlnit o compatrioată: Halep a învins-o în optimi pe Gabriela Ruse, numărul 59 WTA.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe