Cine sunt românii care vor putea primi mai multe tichete sociale pentru alimente de bază și mese calde

Mihnea Tălău 17.05.2022, 18:44
Cine sunt românii care vor putea primi mai multe tichete sociale pentru alimente de bază și mese calde

Începând din luna iunie și până la sfârșitul anului, atât persoanele singure cât și familiile cu venituri mici vor putea solicita autorităților un ajutor financiar pentru alimente de bază și mese calde. Acesta se va acorda sub forma unor tichete sociale.

Care este valoarea tichetului social care se acordă o dată la două luni

Dar, chiar dacă se încadrează în mai multe categorii ce i-ar da dreptul la tichete sociale, o persoană nu poate beneficia de mai multe astfel de ajutoare. Doar în cazul anumitor familii, cele care includ pensionari sau persoane cu dizabilități cu venituri reduse, tichete sociale se vor putea cumula, informează avocatnet.ro.

Valoarea tichetelor sociale pentru alimente de bază și mese calde este de 250 de lei și se vor acorda o dată la două luni. Banii vin pe card și se vor distribui prin poștă.

Aceste ajutoare sunt reglementate de  OUG 63/2022, începând cu iunie și până în decembrie 2022, cei ce sunt în risc de sărăcie extremă, pe fondul creșterii prețurilor, vor primi tichete sociale pentru alimente de bază și mese calde.

Tichete de masa pentru 2360 de locuitori din Caras-Severin, vaccinati cu schema completa

Cine sunt beneficiarii acestor tichete sociale

  • pensionarii și persoanele, indiferent dacă sunt copii sau adulți, cu handicap (grav, accentuat sau mediu) cu venituri mai mici sau egale cu 1.500 de lei;
  • familiile cu cel puțin doi copii în întreținere care au, pe membru de familie, venituri nete mai mici sau egale cu 600 de lei;
  • familiile monoparentale care au venituri nete mai mici sau egale cu 600 de lei;
  • familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001;
  • persoanele fără adăpost.

Persoanele care se încadrează în mai multe dintre categoriile enumerate vor beneficia „de sprijinul aferent unei singure categorii din care fac parte la data acordării acestuia”.

Sprijinul material se cumulează doar în situația în care o familie din lista de mai sus, adică cu venituri mici, include și un pensionar sau o persoană cu handicap, cu venit sub 1.500 de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe