Spania le dă bani tinerilor ca să se mute din casa părintească. Suma nu e deloc de neglijat

Badea Violeta 19.01.2022, 10:13
Spania le dă bani tinerilor ca să se mute din casa părintească. Suma nu e deloc de neglijat

Veste extraordinară pentru tinerii din Spania! Aceștia vor primi un ajutor de la stat pentru a se muta din casa părintească. Decizia a fost luată în urma verificărilor datelor oficiale care arată că 55% din persoanele cu vârsta între 25 şi 29 de ani trăiesc împreună cu părinţii. Iată ce sumă le va oferi guvernul spaniol!

Tinerii din Spania vor primi o sumă de bani lunar de la stat pentru a se mute din casa părinților

Acest anunț îi va bucura nespus pe tinerii din Spania. Aceștia vor primi 250 de euro pe lună de la guvernul spaniol pentru a se muta din locuința părinților.

Regula este valabilă pentru persoanele care au între 25 şi 29 de ani, au venituri mici și nu își pot permite să închirieze o casă pentru a se mute singuri, potrivit Reuters.

Vestea a fost dată marți, 18 ianuarie, de către ministrul Transporturilor, Mobilităţii şi Agendei Urbane, Raquel Sanchez. Acesta a precizat, în cadrul şedinţei săptămânale a cabinetului, că tinerii vor primi banii începând din această lună.

De asemenea, oficialul spaniol a precizat că ajutorul va fi valabil doar pentru cei cu vârsta de până la 35 de ani şi cu un venit anual mai mic de 24.318 euro.

Cei care se încadrează în acest tipar pot solicita o subvenţie lunară pentru a închiria un apartament timp de doi ani. Raquel Sanchez a mai spus că această subvenție va contibui la emanciparea tinerilor.

Subventii pentru tinerii spanioli care locuiesc cu parintii
Subventii pentru tinerii spanioli care locuiesc cu parintii

Spania, țara cu cei mai mulți tineri care locuiesc împreună cu părinții

Potrivit ultimelor date oficiale, Spania este ţara europeană cu cel mai mare procent de tineri care locuiesc împreună cu părinţii.

Conform cifrelor, anul trecut mai mult de jumătate dintre tinerii spanioli cu vârsta între 25 şi 29 de ani trăiau împreună cu părinţii. Mai exact, procentul indica 55%, cifra fiind în creştere cu 6,5 puncte procentuale față de anul 2013.

De altfel, acest indicator se corelează cu şomajul deosebit de ridicat înregistrat în rândul tinerilor din Spania, unde 29% din persoanele cu vârsta de până la 25 de ani sunt înregistrate ca fără un loc de muncă.

Cu toate acestea, acordarea acestor subvenții pentru plata chiriilor ar putea să nu fie atât de eficientă pe cât se așteaptă guvernanții spanioli.

Asta pentru că apartamentele mici se pot scumpi odată cu cererea crescută, precizează Francisco Inareta, purtător de cuvânt la Idealista, cel mai mare portal imobiliar din Spania.

„Experienţele precedente au arătat că principala consecinţă este o creştere directă a preţurilor”, a declarat acesta.

Francisco Inareta a mai spus că există mari șanse ca chiriaşii ale căror venituri sunt doar cu puţin peste pragul anunţat de guvern să se simtă discriminaţi pentru că vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunare pentru chirii mai mari fără a beneficia de vreun ajutor de la stat, informează Publika.

Urmăriți Impact.ro și pe