Tichetele de Paște. Nemulțumiri în rândul pesnionarilor. „Ce fac cu 100 de lei?”

Badea Violeta 17.04.2022, 15:05
Tichetele de Paște. Nemulțumiri în rândul pesnionarilor. „Ce fac cu 100 de lei?”

La fel ca și în anii trecuţi, pensionarii din Iași cu venituri mici beneficiază și în 2022 de tichete sociale oferite cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Mai mult de 10.000 de români intră în această categorie pentru care autoritățile au decis să aducă un plus de 100 de lei prin alocarea unor bonuri de masă. Cu toate astea, oamenii sunt nemulțumiți de suma pe care o primesc de la Primărie.

Pensionarii, nemulțumiți de sumele de bani oferite de Paște

Cu ocazia sărbătorii de Paște, Primăria Municipiului Iași a hotărât ca fiecare pensionar cu venituri mici să primească un carnet cu 10 tichete a câte 10 lei fiecare, prin Direcția de Asistență Socială.

Circa 10.584 de pensionari de drept și pensionari pe caz de boală vor putea intra în posesia lor. Campania a început deja și se va derula până pe data de 5 iulie 2022.

Primii vârstnici cu venituri lunare sub 1200 lei au venit să-și ridice bonurile de masă și s-au arătat nemulțumiți de suma oferită. Oamenii se plâng că nu prea au ce să-și cumpere de 100 de lei, ţinând cont de preţurile pieţei. Totuși, ei spun că vor folosi tichetele pentru a-și achiziționa alimentele necesare pregătirii mesei de Paște.

„Ce putem cumpăra cu 100 de lei? Ce să-mi cumpăr? Necesarul. Ulei, făină, orez. Acum, că vine Paştele, trebuia să primim măcar 250 lei”, a declarat o femeie din Iași, citată de adevărul.ro.

Tichete sociale pentru pensionarii din iasi
Tichete sociale pentru pensionarii din iasi

A început distribuirea tichetelor sociale de Paște, oferite ieșenilor de Primărie. Care sunt cele 400 de magazine unde pot fi utilizate

Tichetele sociale, în valoare cumulată de 100 lei/beneficiar (10 lei fiecare tichet n.r.), vor putea fi folosite pentru achiziționarea de produse alimentare, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte.

Beneficiarii vor putea valorifica tichetele sociale în cadrul unui număr de 400 de unități comerciale de pe raza municipiului. Lista completă a acestor magazine se regăsește pe site-ul Direcţiei de Asistenţă Socială Iași.

„Cu carnetul respectiv, care conţine 10 tichete a 10 lei fiecare, beneficiarul îşi poate achiziţiona de la produs alimentare la încălţăminte şi îmbrăcăminte, de la 400 de magazine.

Lista acestora se poate consulta pe site-ul Direcţiei de Asistenţă Socială”, a declarat Luminiţa Munteanu, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială Iaşi, citată de aceeași publicație.

Dezvăluiri inedite despre bani și propuneri indecente!
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...