Cine sunt pensionarii care vor primi mai mulţi bani din 2023. Anunţul făcut de Guvern despre pensii

Stan Filon 01.08.2022, 10:47
Cine sunt pensionarii care vor primi mai mulţi bani din 2023. Anunţul făcut de Guvern despre pensii

S-a aflat care este categoria de pensionari din România care va primi mai mulți bani la pensie, începând cu anul 2023. Toți pensionarii din țara noastră urmăresc cu atenție toate mesajele venite de la Guvern legate de o eventuală majorare a pensiilor, mai ales că toate prețurile au crescut necontrolat. Veștile par a fi unele destul de bune, dacă este să ne luăm după mesajul venit recent de la ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

Cine sunt pensionarii care vor primi mai mulţi bani din 2023

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu a vorbit despre majorarea pensiilor, începând cu data de 1 ianuarie 2023. Oficialul a recunoscut că puterea de cumpărare a pensionarilor din România a scăzut, iar autoritățile au în vedere o majorare a pensiilor. Acesta nu a avansat un procent anume. A dat asigurări că pensiile până în 2000 de lei nu vor fi impozitate și a spus chiar că Executivul evaluează ca această limită să fie extinsă. Unii spun că aceasta ar putea crește până la pensiile de până la 3.000 de lei.

„Analiza este în derulare. Vreau să fiu foarte clar cu privire la sistemul public de pensii. În sistemul public de pensii nu este impozitat până la valoarea de 2.000 de lei, lucrurile aşa vor rămâne. Analizăm să vedem dacă această valoare neimpozabilă poate fi crescută, având în vedere că această scutire de impozit a intervenit în anul 2017. Între timp, lucrurile au evoluat din perspectiva inflaţiei. În analiza pe care o facem avem în vedere toate celelalte sisteme de pensii, cu excepţia sistemului public de pensii, cu privire la o posibilă impozitare, dar cu condiţia neimpozitării părţii de contributivitate”, a declarat Adrian Câciu, după şedinţa de Guvern.

Cine sunt pensionarii care vor primi mai multi bani din 2023
Cine sunt pensionarii care vor primi mai multi bani din 2023

100 de lei în plus la pensie

În ultima perioadă se tot discută despre creșterea a plafonului până la care pensionarii să fie scutiți de plata impozitului de 10%. În prezent, aceasta este de 2.000 de lei. Dacă va crește până la 3.000 de lei, aproximativ un milion de pensionari din România vor primi astfel o majorare a pensie cu aproximativ 100 de lei.

„Cu siguranţă, pensiile vor creşte de la 1 ianuarie 2023. Cu cât vor creşte, acest răspuns va veni în urma ‘votului’ în care economia funcţionează în acest an. Dar, cu siguranţă, o creştere va fi, astfel încât erodarea de putere de cumpărare suferită cel puţin pe al doilea semestru să fie compensată”, a mai spus Câciu.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...