Angajaţii care vor plăti mai puțin la impozit. Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu: „Vor exista deduceri”

Ana Anitoiu 06.07.2022, 14:59
Angajaţii care vor plăti mai puțin la impozit. Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu: „Vor exista deduceri”

Unii dintre angajații din România vor plăti mai puțin la impozit. Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a explicat cine este vizat de această măsură și ce alte categorii de români se vor bucura de unele deduceri, conform proiectului de modificare a Codului Fiscal.

Cine va plăti mai puțin la impozit

Conform oficialului, unii dintre angajații din România vor plăti cu 15% mai puțin la impozit. Concret, este vorba despre salariații cu venituri de până la 4.500 de lei, conform proiectului de ordonanţă privind modificarea Codului Fiscal ce a fost publicat, luni seară, de Ministerul Finanțelor.

„Practic, ajustarea fiscală pe care o propunem prevede, pe de o parte, protejarea cetățenilor României care au statutul de salariați și au venituri de până la 4.500 de lei și, în acest scop, avem o serie de deduceri și pentru salariații care au întreținere alte persoane, inclusiv copii, dar mai ales pentru salariații tineri de până la 26 de ani.

Cu titlu de noutate, se introduce o reducere de 15% din impozit pentru a crește până la urmă și gradul de ocupare în rândul tinerilor, unde înregistrăm un șomaj de natură structurală, dar și pentru angajații care au copiii în orice formă de de învățământ, pentru a încuraja trimiterea la școală și evitarea abandonului școlar.”, a pus ministrul Finanțelor.

Angajatii care vor plati mai putin la impozit
Impozite mai mici pentru unii dintre romani

Deducere suplimentară pentru fiecare copil în parte

Adrian Câciu a mai spus că se va primi o deducere suplimentară de 100 de lei în contrapondere, pentru fiecare copil în parte. Ministrul Finanțelor a adăugat că se vor face unele ajustări pe partea de capital și de companii.

Concret, vor fi eliminate unele facilități și se va face reconversia sau restructurarea unor facilități acordate în anumite zone. Ministrul a precizat că este vorba despre facilități ce și-au atins deja elementul de potențial în anii trecuți, iar în acest moment sunt solicitate a fi eliminate de către Comisia Europeană și de PNL, precum și de o foarte mare parte a mediului de afaceri.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...