Cine sunt elevii care vor face şcoala online din 8 noiembrie. Ministrul Educației, declarații despre teze şi vaccinare

Ana Anitoiu 05.11.2021, 13:39
Cine sunt elevii care vor face şcoala online din 8 noiembrie. Ministrul Educației, declarații despre teze şi vaccinare

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus vineri cine sunt elevii care vor face școala online începând de luni, 8 noiembrie. Oficialul a vorbit despre rata de vaccinare anti-Covid-19 în unitățile de învățământ, precum și despre ce se va întâmpla cu tezele din acest semestru.

Ministrul Educației, despre elevii care vor face școala online din 8 noiembrie

Potrivit ministrului Educației, rata de vaccinare anti-Covid-19 în rândul angajaților fiecărei școli va fi detaliul pe baza căruia se va decide dacă elevii vor învăța online din 8 noiembrie sau dacă vor reveni fizic în sălile de clasă.

Mai exact, Sorin Cîmpeanu a declarat că școlile care au o rată de vaccinare împotriva coronavirusului sub 60 la sută vor începe activitatea în sistem online. Oficialul a spus că estimativ vor reveni în sălile de clasă 1.8 milioane de elevi din cei peste 2.9 milioane de elevi și preșcolari.

Cine sunt elevii care vor face scoala online din 8 noiembrie. Ministrul Educatiei, declaratii despre teze si vaccinare
Un elev facand scoala online

”Este în curs de derulare ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență prin care se propune modificarea ordinului ministrului Educației și Ministrului sănătății în acest sens. În foarte scurt timp va fi validată propunerea, ordinul va fi semnat și va fi transmis către Monitorul Oficial în vederea publicării astăzi, cât mai curând posibil,

în așa fel încât pe parcursul acestei zile să poată exista ședințele de Consiliu de Administrație în fiecare școală prin care să se ia decizia de funcționare a școlii începând din 8 noiembrie. Rata de vaccinare a fiecărei școli și grădinițe va fi disponibilă pe site-ul fiecărui inspectorat școlar județean.

În situația în care dincolo de rata de vaccinare există probleme la nivel de resurse umane, sunt profesori infectați carantinați, sau există probleme de infrastructură, va exista în continuare ca la nivel școlar să se depună o cerere pe baza ordinului de ministru 5338 pentru ca școala să rămână online chiar dacă are rata de vaccinare de peste 60 la sută”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației, despre câte școli îndeplinesc condiția referitoare la rata de vaccinare anti-Covid-19

Oficialul a precizat că 54% din totalul școlilor și grădinițelor din România, atât din învățământul de stat, cât și din cel privat, îndeplinesc condiția pentru reluarea activității cu prezență fizică. Adică au o rată de vaccinare anti-Covid-19 de peste 60%.

”Acest prag va fi actualizat de acum încolo săptămânal, ziua de vineri fiind considerată o zi de referință. În momentul în care va depăși 60 la sută, acea școală sau grădiniță poate trece la învățământ cu prezență fizică”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a explicat că aceste reguli vor fi aplicate deoarece în sistemul de învățământ este disponibilă rata de vaccinare a fiecărei școli și grădinițe din țară. În plus, el a precizat că la nivelul sistemului de învățământ, inclusiv cel universitar, rata de imunizare este de 70%.

Ministrul Educației, despre tezele elevilor

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a amintit că elevii claselor a VIII-a vor avea de susținut o teză mai puțin. În plus, conform ministrului, cei din clasele de liceu vor scăpa de o teză, ajungând la un total de trei astfel de lucrări obligatorii.

Ministrul Educației a atras atenția că elevii din învățământul profesional vor rămâne la același număr de teze, deoarece aceștia aveau deja de susținut doar trei teze. Oficialul a precizat că a transmis această decizie în teritoriu.

Urmăriți Impact.ro și pe