Cine sunt deputații și senatorii pe care AUR îi trimite în Parlamentul României

Daria Petrescu 08.12.2020, 16:17
Cine sunt deputații și senatorii pe care AUR îi trimite în Parlamentul României

La alegerile parlamentare de pe 6 decembrie, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a trecut pragul electoral de 5%. Aceasta a fost, de altfel, una dintre surprizele zilei de alegeri. Partidul a fost înființat în urmă cu un an, de George Simion. Este considerat un partid „de dreapta, conservator, patriot şi unionist”. Iată cei mai importanți membri pe care AUR îi trimite în Parlamentul României, ca senatori și deputați.

Ce deputați și senatori aduce AUR în Parlament

George Simion

În 2015, George Simion a fost reținut și expulzat din Republica Moldova, având o interdicție de 5 ani de a intra în această țară. Anul următor, el a organizat în Capitală un marș pentru unirea Basarabiei cu România. Simion a candidat anul trecut ca independent la alegerile europarlamentare, sub sloganul „România Mare în Europa”.

Diana Iovanovici-Șoșoacă

Șoșoacă a atras atenția opiniei publice în scandalul pelerinajului de ziua Sf. Andrei, devenind un personaj extrem de controversat.  De asemenea, ea care a militat împotriva măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19

A fost avocata Arhiespiscopul Tomisului, IPS Teodosie. „E un drept care nu poate fi îngrădit în niciun mod, în nicio situaţie. Drept pentru care și dacă ne-ar fi oprit, o luam pe câmp şi ajungeam la Sfântul Andrei“, a spus avocata, care în 30 noiembrie a mers la slujba oficiată de IPS Teodosie la Peștera Sfântului Andrei. La remarca unui jurnalist, că este pandemie, avocata a spus, revoltată: „Nu există aşa ceva! Duceți-vă la Tătaru să vă spună de ce nu a decretat epidemie pe teritoriul României. (…) E totul o mascaradă“, a spus aceasta.

Claudiu Târziu

Acesta este fost fost membru al Consiliului Național de Coordonare al Coaliției pentru Familie. Se întâmpla în perioada de strângere a semnăturilor pentru Referendumul pentru Familie.  Claudiu Târziu a fost director și fondator al revista Rost. Aceasta a apărut în anul 2002.

Dan Tănasă

Candidatul pentru Camera Deputaților în Mureș a fost participant la violențele din iunie 2019 din Valea Uzului. Codrin Ștefănescu a fost cel care l-a susținut în 2016, pentru a candida la alegerile parlamentare. Din păcate, susținerea nu s-a concretizat. Sputnik a scris depre Tănasă că „este un blogger român care apără, în articolele sale, drepturile românilor din Ținutul Secuiesc”.

Francis Tobă

Tobă a fost parlamentar FDSN cu două mandate la activ. În primul său mandat de deputat (1992-1996) a fost inițiatorul a o serie de legi cu bătăie lunga în domeniul siguranței naționale.

A fost consilierul prim-ministrului Adrian Năstase pe probleme de securitate nationala.

Mihai Lasca

El este recunoscut în Oradea ca organizator al protestelor anti mască. A declarat că „virusul e o înşelătorie mondială” și că „masca e toxică”. Mihai Lasca a fost este trimis în judecată de DIICOT pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, potrivit site-ului ebihoreanul.ro.

 

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe