Cine sunt, de fapt, vinovații pentru moartea lui Diego Maradona, conform raportului medical. Riscă între 5 și 15 ani închisoare

Ioana Bucur 01.05.2021, 13:19
Cine sunt, de fapt, vinovații pentru moartea lui Diego Maradona, conform raportului medical. Riscă între 5 și 15 ani închisoare

Abandonat de cei care ar fi trebuit să îl ajute, uriașul star al fotbalului mondial și-a pierdut viața. O tragedie ce, spun unii, ar fi putut fi evitată. Cine sunt, de fapt, vinovații pentru moartea lui Diego Maradona, conform raportului medical. Riscă între 5 și 15 ani închisoare.

Vinovații pentru moartea lui Diego Maradona. Raportul medical a scos adevărul la lumină

„Un tratament inadecvat, deficient și nesăbuit”. Ultimele ore de viață ale legendei fotbalului au fost descrise într-un raport medical de nu mai puțin de 70 de pagini. Comisia formată din specialiști din mai multe ramuri ale medicinei au creionat lanțul de evenimente ce a dus la moartea lui Diego Maradona. Potrivit acestora, fostul fotbalist a „început să moară cu cel puțin 12 ore înainte” să fie găsit fără suflare și a suportat o „perioadă de agonie prelungită”. Abandonat de echipa medicală ce ar fi trebuit să îl ajute și să îl supravegheze, cei 20 de experți solicitați de instanță au ajuns la concluzia că Maradona „ar fi avut șanse mai mari de supraviețuire” dacă ar fi fost internat într-un centru de îngrijire.

„Ţinând cont de tabloul clinic, clinico-psihiatric şi de starea generală precară, el ar fi trebuit să îşi continue reabilitarea şi tratamentul interdisciplinar într-o instituţie adecvată”, se arată în document.

Cine sunt vinovații pentru moartea lui Diego Maradona? Două fiice ale fostului campion mondial au susținut, la scurt timp după moartea tatălui lor, că principalul vinovat ar fi neurochirurgul Leopold Luque, declarațiile lor ducând la începerea acțiunilor legale împotriva acestuia. În prezent, șapte persoane sunt vizate de ancheta autorităților: neurochirurgul Leopoldo Luque, psihiatrul Agustina Cosachov, un psiholog, doi infirmieri (un bărbat şi o femeie), supraveghetorul acestor infirmieri şi un medic. Dacă vor fi găsiți vinovați de abandon prin neglijență sau de omucidere involutară, cei șapte ar putea primi între cinci și 15 ani de închisoare, conform legislației din Argentina.

Vinovații pentru moartea lui Diego Maradona
Diego Maradona

Maradona, „furat” și „abandonat” de propriile fiice

Avocatul lui Diego Maradona, Matias Morla, a declarat recent că fiicele fostului fotbalist și-au „furat” și „abandonat” tatăl în ultimii ani de viață.

„Sunt cel care a fost cu Maradona şapte ori la Anul Nou şi de şapte ori de Crăciun şi am văzut cum el privea telefonul şi nimeni nu îl suna”, a declarat Morla, conform Mundo Deportivo.

Diego Maradona a murit pe 25 noiembrie 2020, în urma unui infarct. Avea 60 de ani. Legenda fotbalului mondial a fost găsit fără suflare în locuința sa din din Tigre, la nord de capitala Buenos Aires, unde se retrăsese după ce suferise o operație pentru îndepărtarea unui hematom subdural.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...