Cine sunt, de fapt, oamenii din spatele Fetiței Zurli, cel mai cunoscut personaj din România în rândul copiilor

Daria Petrescu 28.03.2020, 10:23
Cine sunt, de fapt, oamenii din spatele Fetiței Zurli, cel mai cunoscut personaj din România în rândul copiilor

Gașca Zurli depășește acel șablon de petreceri de copii cu mult. Mirela Rețegan a venit cu o rețetă proprie, pune suflet și mai ales că s-a dus și în zona de teatru.  Un teatru reinventat, personalizat, fără standarde, șabloane, bazat pe puterea cuvântului. Puteți să descoperiți mai jos echipa completă din spatele Fetiței Zurli!

Fetița Zurli este iubită de toți copiii

“Dacă eu nu pun un decor în spatele actorilor și nu-l introduce într-un șablon prin care să-l oblig să vadă ceea ce se vede, el vede de fapt mult mai mult”, spune Mirela Retegan, creatoarea găștii Zurli.

Copilul aude mesajul, intră în lumea Zurli de fiecare dată, însă trece totul prin propriul filtru.  Imaginația acestuia îmbrățisând lumea întreagă și creând empatii.

O lume cu Zâna Bună, unde copiii se simt protejați, aceasta fiind alături de Fetița Zurli, Tanti Prezentatoarea, Vrăjimăturica, Zdrăngănel, Truli, Clopoțel, Băiețelul Zurli, Yuppi, Vrăjitoarea Tura Vura, Tashu și Tasha. Ei formează gașca Zurli, oamenii din spatele Fetiței Zurli.

Gașca Zurli este cea mai îndrăgită trupă din România în rândul copiilor, dar și al părinților. Fetița Zurli este un personaj 100% românesc care se bucură de un succes extraordinar. Talentul și veselia ei o fac să fie iubită de micuți, dar și de părinți și bunici.

 Fetița Zurli le aduce tuturor zâmbetul pe buze
Fetița Zurli le aduce tuturor zâmbetul pe buze

De ani buni Fetița Zurli și Tanti Prezentatoarea, alături de celelalte personaje din gașca zurlie aduc zâmbetul pe chipurile copiilor din toată țara. Fetița Zurli este veselă și pozitivă, iar expresiile ei preferate, atât de cunoscutem sunt „au cilică mămăligă” si „burta în fața, nasul în vânt”.

Cordeluța de pe cap are două cornete stilizate, simbolul pasiunii ei culinare: înghețata. Puțini știu însă că Fetița Zurli este interpretată de actrița Vero Căliman.

Cine este Fetița Zurli

Mirela Retegan (Tanti Prezentatoarea), alături de colegii ei din Gașca, printre care și Fetita Zurli.  În cadrul Gaștii, personaj principal este Fetița Zurli, interpretată de o tânără pe care toți copiii o iubesc nespus. Ei bine, putini știu că adevărata fetita Zurli, cea pentru care Mirela Retegan a creat initial toate jocurile, este chiar fiica ei. Maya Sorian are acum 18 ani, potrivit Wowbiz.

“De fapt ea joaca teatru de mulți ani. La multe piese am fost singurul spectator. Am aplaudat-o de multe ori. Acum o văd din ce în ce mai multi oameni și o invita pe scene importante (…)Sunt tare mândră de ea. Eu știu cum e sa faci ce-ți place cel mai mult pe lumea asta. Știu și îmi susțin copilul să-și urmeze pasiunile. Bravo Maya. Deschide-ti braţele și zboară spre visul tău, puiu lu mama. Eu sunt aici sa-ti suflu în aripi nu să-ti leg pământul de picioare”, suna unul din mesajele postate de Mirela Retegan pe pagina de socializare a fiicei sale.

Urmăriți Impact.ro și pe