Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate! Anunțul oficial a venit din Japonia

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate! Anunțul oficial a venit din Japonia

Era o chestiune de timp până la decizia luată marți, 24 martie. Ceea ce era de așteptat, s-a întâmplat. Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate în vara acestui an, au fost amânate pentru 2021.

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate! Anunțul oficial a venit din Japonia

Jocurile Olimpice nu au fost niciodată amânate, ci anulate, dar asta se întâmpla în vreme de război, în 1916, 1940 și 1944.

După săptămâni întregi în care au exclus această variantă, niponii au ajuns la concluzia ca nu mai pot organiza competiția supremă, din cauza pandemiei de coronavirus. Premierul nipon Shinzo Abe a propus amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo. „Amânarea este inevitabilă”, a declarat Shinzo Abe, citat de The Guardian.

„Am propus amânarea pentru un an, iar președintele CIO, Thomas Bach, a fost de acord sută la sută”, a spus premierul nipon, citat de BBC.

La Jocurile Olimpice de la Tokyo erau așteptați peste 11.000 de sportivi din 206 țări. În urmă cu câteva zile, Canada și Australia au anunțat că boicotează JO dacă nu vor fi amânate.

Flacăra olimpică ar putea reprezenta lumina de la capătul tunelului în care se află lumea în acest moment

„Pandemia mondială de coronavirus are un impact semnificativ asupra pregătirii sportivilor pentru Jocurile Olimpice. În aceste circumstanțe și pe baza informațiilor primite de la Organizația Mondială a Sănătății, președintele Comitetului Olimpic Internațional și premierul Japoniei au concluzionat că Jocurile Olimpice de la Tokyo trebuie să fie reprogramate pentru 2021, dar cel târziu în vara anului viitor, pentru siguranța tuturor celor implicați.

Flacăra olimpică ar putea reprezenta lumina de la capătul tunelului în care se află lumea în acest moment. Prin urmare, am convenit că flacăra olimpică va rămâne la Tokyo. În plus, se va păstra denumirea de Jocurile Olimpice Tokyo 2020“, se arată într-un comunicat.

Jocurile Olimpice ar fi trebuit să înceapă pe 24 iulie. În istoria olimpică modernă, de 124 de ani, este pentru prima dată când o ediție a Jocurilor Olimpice este amânată. De 3 ori au fost anulate Jocurile din cauza războiului, 1916, 1940 și 1944. Războiul rece a dus la boicotarea edițiilor din 1980 și 1984.

Jocurile Olimpice vor avea loc astfel in 2021, dar datele nu au fost inca stabilite. Japonia are 1.140 de cazuri de coronavirus, iar 42 de oameni și-au pierdut viața în această țară.

Japonia a investit până acum 18 miliarde de dolari pentru a organiza Jocurile Olimpice. Din câte se pare, Japonia va pierde 4.5 miliarde de dolari pentru că nu mai poate organiza competiția în acest an.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI