EXCLUSIV. Cântăreața de muzică populară care dă lovitura în România. La câte nunți a fost chemată să cânte în doar un an

Ana Maria Păsat, Ioana Nechifor 02.02.2021, 18:54
EXCLUSIV. Cântăreața de muzică populară care dă lovitura în România. La câte nunți a fost chemată să cânte în doar un an

Solista Maria Olteanu își va reveni spectaculos, din punct de vedere financiar, odată cu deschiderea sezonului petrecerilor. După ce a pierdut câteva nunți, întrucât mirii s-au despărțit, ea va cânta, în 2021, pentru nu mai puțin de 100 de mirese! Artista cu chip de păpușă ne-a oferit un interviu, pentru impact.ro, despre proiectele muzicale.

“Am continuat să fac vocalize, să repet. Am învățat piese noi. Viața de artist nu înseamnă numai concerte și onorarii”

La fel ca majoritatea colegilor de breaslă, cântăreața de muzică populară Maria Olteanu a stat pe bară mai bine de 11 luni, odată cu declanșarea stării de urgență. Viața sa s-a schimbat radical. Artista, care avea cântări la nunți sau la alte evenimente private aproape în fiecare week-end, s-a trezit, de pe o zi pe alta, fără job-uri și fără veniturile pe care i le aduceau meseria sa.

Maria nu s-a culcat însă pe-o ureche. În speranța că vor veni și zile mai bune, cântăreața care nu s-a mai tuns de aproximativ 15 ani, a continuat să cânte, chiar dacă doar în studioul impresarului său, Radu Baron. La fel ca un sportiv de performanță, artista s-a antrenat aproape zilnic. “Am continuat să fac vocalize, să repet. Am învățat piese noi. Viața de artist nu înseamnă numai concerte și onorarii. Înseamnă în același timp și multă muncă”, a declarat câmtăreața în exclusivitate pentru impact.ro.

EXCLUSIV. Cantareata de muzica populara care da lovitura in Romania. La cate nunti a fost chemata sa cante in doar un an
Solista Maria Olteanu

Contracte anulate din cauza mirilor care s-au despărțit în pandemie, chiar dacă pregătiseră totul minuțios și-și cumpăraseră și verighetele

Înainte de a veni pandemia, Maria Olteanu avea pentru următoarele luni încheiate câteva zeci de contracte, atât ca artistă solo, cât și cu trupa Rustic, din care face parte. Multe dintre acestea s-au anulat, iar nunțile au fost reprogramate.

În unele cazuri, a intervenit și neprevăzutul. “Unele nunți nu vor mai avea loc nici după redeschiderea sezonului pentru evenimentele private, întrucât am fost anunțați că mirii s-au despărțit între timp, chiar dacă pregătiseră totul minuțios și-și cumpăraseră și verighetele”, ne-a mai spus Maria.

”Am în jur de 100 de nunți la care trebuie să cânt împreună cu trupa Rustic sau ca artistă solo”

Considerată o artistă serioasă, unul dintre produsele apreciate ale noii generații, artista a primit, și-n pandemie, noi contracte. Asta și pentru că este foarte energică, are un stil aparte de interpretare, știe cum să atragă invitații pe ringul de dans și să-i pună în evidență pe actorii principali – mirii sau sărbătoriții.

“Au rămas valabile contractele pe care le aveam, să cânt la nunțile amânate, împreună cu trupa Rustic, și, între timp, au mai venit și altele noi. Începând cu luna mai, când toată lumea speră să se ridice restricțiile în ceea ce privește organizarea evenimentelor private și pentru anul următor, mai precis pentru prima jumătate a lui 2022, am în jur de 100 de nunți la care trebuie să cânt împreună cu trupa Rustic sau ca artistă solo”, a adăugat cântăreața.

Născută în Scornicești, orașul natal și al lui Nicolae Ceaușescu

Numele de scenă al Mariei Olteanu i s-a tras de la zona de unde provine, Oltenia. Cântăreața s-a născut în același oraș, Scornicești, ca fostul dictator, Nicolae Ceaușescu. În breasla artiștilor, ea este considerată o a doua Maria Dragomiroiu.

Are voce și, în același timp, îi face concurență celebrei cântărețe de muzică populară prin podoaba capilară, lungă de aproape un metru. Maria Olteanu nu s-a mai tuns de mai bine de 15 ani și are mare grijă de părul său. De fiecare dată se clătește cu apă rece și folosește multe produse naturiste.