Cine nu are voie să consume niciodată ridichi. E mai grav decât ţi-ai fi închipuit

Stan Filon 19.04.2021, 12:28
Cine nu are voie să consume niciodată ridichi. E mai grav decât ţi-ai fi închipuit

S-a  aflat acum cine nu are voie să consume niciodată ridichii! Primăvara a venit, iar odată cu ea a venit explozia de gust și culori din piețe. Au apărut fructele și legumele de sezon, iar românii le consumă cu drag. Vorbim despre ceapă verde, usturoi verde, ridichii și salată verde!

Cine nu are voie să consume niciodată ridichi

Românii au luat cu asalt piețele din toată țara, unde găsesc legumele specifice primăverii. Erau așteptate de luni de zile și, sătui de mâncărurile grele de peste iarnă, cu toții au răsuflat ușurați când s-au bucurat de legumele românești. Chiar dacă sunt o adevărată încântare pentru papilele noastre gustative și sunt foarte sănătoase, pentru unii aceste legume nu sunt deloc indicate. Vorbim despre consumul de ridichii. Chiar dacă știm că sunt pline de vitamine și de minerale, aceste legume nu sunt deloc indicate pentru unii dintre noi.

Sunt trei categorii de oameni care ar trebui să se gândească de mai multe ori înainte de a consuma ridichii roșii. Cei care suferă de tiroidă nu trebuie să consume ridichi în exces, deoarece pot apărea dezechilibre hormonale care agravează boala. Persoanele care au pietre la rinichi nu ar trebui să consume ridichi roșii, fără să se consulte cu medicul. În plus, ridichile nu sunt recomandate persoanelor care suferă de afecțiuni digestive acute precum gastrită, diaree și colită.

Cine nu are voie sa consume niciodata ridichi
Cine nu are voie sa consume niciodata ridichi

Ridichiile sunt, totuși, legume pline de beneficii pentru om

Chiar dacă pentru aceste trei categorii de oameni ridichiile nu sunt indicate, acestea sunt de fapt o adevărată explozie de sănătate pentru ceilalți oameni. Au un efect pozitiv asupra corpului iar substanțele active pe care le are pot reduce riscul de cancer la colon, sân sau chiar ovarian.

Legumele respective au un conținut ridicat de fibre și de apă ceea ce te poate ajuta în lupta cu kilogramele în plus. Mai mult decât atât, ele potolesc foamea și nu au o cantitate prea mare de calorii. 100 de grame de ridichi roșii au doar 16 calorii.

Mai mult decât atât, ridichiile roșii contribuie la detoxificarea ficatului și la prevenirea bolilor hetapatice. În plus, ridichile roșii scad riscul bolilor cardiovasculare, combatând colesterolul și curățând sângele de grăsimi și alte impurități.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...