Cine l-a împușcat pe cercetătorul chinez, care era la un pas de o descoperire uluitoare despre noul virus

Andrei Cezar 07.05.2020, 17:32
Cine l-a împușcat pe cercetătorul chinez, care era la un pas de o descoperire uluitoare despre noul virus

Moartea cercetătorului chinez care era pe punctul de a face o descoperire importantă legată de coronavirus a stârnit un adevărat val de teorii ale conspirației în întreaga lume. Stabilit în SUA, el a fost găsit împușcat sâmbătă, în propria locuință.

Cine l-a împușcat pe cercetătorul chinez Bing Liu

Bing Liu, în vârstă de 37 de ani, era profesor asistent la  Școala de Medicină a Universității din Pittsburgh. A fost împușcat mortal în casa lui, iar polițiștii care i-au descoperit cadavrul susțin că ar fi vorba de o crimă, urmată de o sinucidere.

În momentul descoperirii sale, bărbatul avea mai multe plăgi împușcate în zona capului, gâtului și membrelor, conform Departamentului de poliție locală, scrie Digi24.ro

Potrivit oamenilor legii, atacatorul era un bărbat în vârstă de 46 de ani, Hao Gu, ce lucra ca inginer de software. Cei doi se cunoșteau, spun polițiștii.

În urma anchetei s-a stabilit faptul că cercetătorul a fost omorât după „o dispută îndelungată cu privire la un partener intim”. Ulterior comiterii actului criminal, Hao Gu s-a sinucis în mașina personală.

Anchetatorii sunt de părere că există „zero dovezi” că acest caz este legat de activitatea de cercetare desfășurată de Liu și de actuala criză de sănătate publică.

Cine l-a împușcat pe cercetătorul chinez, care era la un pas de o descoperire uluitoare despre noul virus

Bing Liu, regretat de colegii săi

Oamenii alături de care a lucrat cercetătorul chinez au declarat că acesta era un om de știință de excepție și era foarte aproape ”de a face descoperiri semnificative” în legătură cu mecanismele celulare ale infecției cu coronavirus.

Ei regretă moartea colegului lor și s-au angajat să-i finalizeze cercetările „în efortul de a-i aduce un omagiu excelenței sale științifice”.

Vestea morții sale a alimentat teoriile conspirației potrivit cărora Bing Liu ar fi fost omorât la comandă, tocmai din cauza descoperirilor făcute de el. Mulți oameni și-au exprimat convingerea, pe rețelele de socializare, că el ar fi urmat să dezvăluie misterul originii virusului ucigas. Totul în contextul în care oficialii chinezi și mass-media au declarat, în urmă cu ceva timp, că virusul ar fi fost adus în Wuhan de militarii americani, teorie care nu a fost demonstrată până acum.

Urmăriți Impact.ro și pe