Cine este primarul din Iași, care a profitat de două minore chiar în biroul său. Șocant ce face în prezent, după ce și-a recunoscut fapta

Diana Radu 17.01.2020, 15:23
Cine este primarul din Iași, care a profitat de două minore chiar în biroul său. Șocant ce face în prezent, după ce și-a recunoscut fapta

Primarul unei comune din Iași, Damian Butnariu, a fost acuzat de faptul că a abuzat în urmă cu câțiva ani, chiar în sediul primăriei două minore. Bărbatul și-a recunoscut în instanță vinovăția, adăugând că le-a plătit pe fete cu 100 de lei pentru servicii. Ce se întâmplă cu dosarul în care este cercetat primarul PNL și de ce nu s-a luat nicio măsură până acum?

Primarul din Iași care a profitat de două minore în sediul primăriei a scăpat basma curată

În ciuda faptului că Damian Butnariu a recunoscut în fața instanței că a întreținut relații sexuale cu două minore de 17 ani, chiar în sediul primăriei, plătind 100 de lei pentru servicii, acesta nu a primit nicio pedeapsă. Ba mai mult, bărbatul a fost reales în funcția de primar, chiar dacă pe numele său exista un dosar penal în care el și-a recunoscut faptele.

primarul din iasi, minore abuzate, dosar penal
Primarul din Iași care a profitat de două minore în sediul primăriei a scăpat basma curată

Una dintre minorele pe care bărbatul a abuzat-o fusese răpită de la școală chiar cu câteva ore înainte de a fi dusă în biroul primarului. Informațiile apar într-un dosar în care mai mulţi proxeneţi din zonă sunt judecaţi pentru fapte de trafic de carne vie pe care le-au comis în perioada 2007-2008.

Procesul în care este cercetat Damian Butnariu, dar și rețeaua de proxeneți care îi serveau copile edilului, urmează să se reia la Curtea de Apel Iaşi. De asemenea, potrivit ultimelor detalii, ”peștele-furnizor”, al primarului a primit 15 ani de închisoare în instanță.

Damian Butnariu este unul dintre cei mai longevivi primari din județul Iași, acesta se află la conducerea comunei Mogoşeşti-Siret încă din anul 2004, în ciuda faptului că a recunoscut în faţa judecătorilor că a beneficiat de serviciile sexuale ale unor copile traficate. Prima plângere pe numele primarului PNL a fost înregistrată în 2007, atunci când o fată de 17 ani, pe nume Diana, le-a declarat autorităților că atât ea cât și sora ei au fost răpite de proxenetul Adrian Buduroi și obligate să întrețină relații sexuale cu primarul Damian pentru o sumă de bani.

”Martorul Butnariu Damian a confirmat faptul că, în cursul lunii septembrie a anului 2007, a întreţinut raporturi sexuale orale în sediul primăriei cu numita B.G.A. şi cu persoana vătămată M.D.I., care i-au fost aduse de către inculpatul Buduroi Adrian, plătindu-i inculpatului, pentru serviciile sexuale prestate de cele două tinere, suma de 100 sau 150 lei”, precizează judecătorii de la Tribunal, în motivarea sentinţei de pe 31 mai 2019.
Urmăriți Impact.ro și pe