Cum a fentat Sebastian Ghiță justiția încă o dată: fostul deputat scapă de un dosar penal

Claudiu Surmei 28.06.2019, 13:47
Cum a fentat Sebastian Ghiță justiția încă o dată: fostul deputat scapă de un dosar penal

Sebastian Ghiță, cunoscut drept deputatul fugar, despre care se crede că s-ar afla în Serbia a scăpat de unul dintre dosarele penale. Decizia este definitivă.

Sebastian Ghiţă a scăpat de unul dintre dosarele penale în care era judecat pentru corupție. Decizia definitivă a fost luată de Instanța Supremă, în urma unui demers făcut de Secția Specială pentru Investigarea Magistraților.

Practic, această secție a decis să retragă apelul DNA  împotriva achitării fostului parlamentar într-un dosar în care erau judecaţi mai mulţi procurori şi poliţişti din judeţul Prahova. Decizia luată de judecătorii de la Înalta Curte este definitivă.

Sebastian Ghiță fentează din nou justiția

Sebastian Ghiță are mai multe dosare la activ. De unul dintre ele a scăpat. E vorba de cel referitor la acuzații privind săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Procurorii susțineau că mai multe persoane vizate de o anchetă locală, derulată la Ploiești, au obţinut informaţii confidenţiale pe diverse căi și de acestea a beneficiat inclusiv Sebastian Ghiţă. Informaţiile confidenţiale priveau obiectul cercetărilor, persoanele fizice şi juridice cercetate, măsurile de supraveghere tehnică dispuse, măsurile preventive ce urmau a fi luate, numele procurorului de caz şi ale ofiţerilor de poliţie delegaţi să efectueze urmărirea penală.

„Concret, folosindu-se de influenţa pe care o avea şi pe care o exercita efectiv pentru menţinerea şi promovarea în funcţii publice a anumitor persoane, Sebastian Ghiţă i-a capacitat pe inculpaţii Tudose şi Dosaru să îi furnizeze informaţii confidenţiale din dosarul aflat în curs de urmărire penală pe rolul PCA Ploieşti. Faptele respective au fost comise în contextul în care, pe de o parte, deputatul Ghiţă avea interesul să protejeze două persoane implicate în activitatea infracţională ce făcea obiectul anchetei, iar, pe de altă parte, avea personal interese de natură financiară la mai mulţi agenţi economici supuşi anchetei”
Comunicat DNA

Sebastian Ghiță, deputatul fugar

Sebastian Ghiţă a plecat din ţară în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016 şi a fost prins la Belgrad în 14 aprilie 2017.  Ghiţă avea permis de conducere şi buletin de Slovenia şi era împreună cu fratele său în momentul capturării. Fostul deputat PSD a fost arestat de autorităţile sârbe timp de două luni pentru posesie de documente falsificate şi a fost apoi eliberat pe cauţiune. De atunci, a avut diverse intervenții la televiziunile din țară și a fost fotografiat la Belgrad în prezența mai multor persoane din România.

Sebastian Ghiță are mai multe dosare la activ, iar în unele încă așteaptă o decizie definitivă.  A fost acuzat, între altele, de dare de mită, folosire de informații confidențiale în scopuri neautorizate, șantaj și cumpărare de influență.  Din când în când intervine pe la televiziunile din țară pentru a-și da cu părerea despre evoluțiile de pe scena politică.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe