Cine este premierul pe care USR îl propune în locul lui Florin Cîțu. Moțiunea de cenzură, depusă. ”Miniștrii noștri vor demisiona”

Ioana Bucur 03.09.2021, 21:29
Cine este premierul pe care USR îl propune în locul lui Florin Cîțu. Moțiunea de cenzură, depusă. ”Miniștrii noștri vor demisiona”

Liderii USR PLUS și AUR au anunțat, vineri seară, la scurt timp după adoptarea planului Anghel Saligny în ședința de guvern, că moțiunea de cenzură împotriva lui Florin Cîțu a fost depusă. În cazul în care aceasta va trece, PSD anunțând că o va vota, cine va fi noul prim-ministru? S-a aflat cine ar putea fi premierul pe care USR l-ar propune în locul lui Cîțu.

Moțiunea de cenzură a fost depusă

După o ședință tensionată, în care nicio tabără din coaliția de guvernare nu a acceptat să facă vreun pas înapoi, Dan Barna și Dacian Cioloș, liderii USR PLUS, au anunțat că moțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu a fost depusă, precizând că, în următoarele zile, toți miniștrii lor își vor depune demisiile.

În timpul discuților cu ușile închise, Barna și Cioloș le-ar fi spus partenerilor de coaliție de la PNL și UDMR că nu vor demisiona din Guvern și că vor trece în opoziție doar în cazul în care moțiunea de cenzură nu va trece.

„Am încercat în ședința de Coaliție să-i convingem pe colegii noștri, colegii noștri au insistat să îl susțină pe Florin Cîțu”, a spus Dacian Cioloș.

„Nu s-a discutat despre demisia miniștrilor, dar evident că la începutul săptămânii viitoare ne vom depune noi demisiile odată ce depunem această moțiune”, a declarat Dan Barna.

Cine este premierul pe care USR îl propune în locul lui Florin Cîțu
Dan Barna si Dacian Ciolos

Cine ar putea să vină în locul lui Florin Cîțu. Propunerea USR

Totuși, USR PLUS nu vrea să iasă de la guvernare și și-ar dori să continue coaliția, dar cu un alt premier liberal. Numele unui potențial înlocuitor al lui Florin Cîțu, pe care USR PLUS l-ar susține, a fost avansat recent de Dan Barna. Este vorba despre Ilie Bolojan.

„Vom merge la coaliţie şi vom spune: puneţi pe masă un premier competent care are maturitatea umană să conducă un guvern de coaliţie şi putem să mergem mai departe. Am văzut cum explica unul dintre purtătorii de mesaj de la PNL, ne explica că în USR PLUS sunt multe soluţii pentru Ministerul Justiţiei.

În PNL în egală măsură sunt multe soluţii viabile pentru premier. Un om precum Ilie Bolojan va avea toată susţinerea USR PLUS fără niciun fel de problemă şi sunt convins că vom avea acel guvern stabil din punct de vedere al deciziilor mature”, a afirmat Dan Barna, la Digi 24.