“Cîțu a arătat că e mai rău decât Dragnea”. Mesajul tranșant al lui Dan Barna la adresa premierului

Ioana Bucur 01.09.2021, 22:06
“Cîțu a arătat că e mai rău decât Dragnea”. Mesajul tranșant al lui Dan Barna la adresa premierului

Anunțul demiterii ministrului Justiției, Stelian Ion, propus de USR PLUS, a dat peste cap echilibrul fragil din interiorul coaliției de guvernare. Replica lui Dan Barna a venit la doar câteva minute după declarațiile premierului. Liderul USR l-a comparat pe Florin Cîțu cu Liviu Dragnea și i-a cerut demisia.

Dan Barna, replică tranșantă la adresa premierului

La finalul unei zile cu discuții intense între partidele din coaliția de guvernare, Florin Cîțu a anunțat că l-a demis pe Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției.

„Am luat o decizie. Necesară. Acum câteva minute am trimis preşedintelui cererea de revocare din funcţie a domnului Stelian Ion. Nu voi acecepta în Guvernul României miniştri care să se opună dezvoltării României.

Am trimis preşedintelui documentul cu revocarea. Voi propune un ministru interimar care va înţelege prioritatea zero a investiţiilor în România. Îmi doresc ca partenerii noştri de coaliţie USR PLUS să aibă înţelegerea, să aibă responsabilitatea să nu aleagă ieşirea de la guvernare, aşa cum comunică de azi dimineaţă pe diverse canale. Această coaliţie este datoare să livreze reforme pentru români. Vă asigur că această guvernare continuă şi vom depăşi şi acest moment pentru că interesul public, interesul românilor, este mai presus de interesul unui om politic”, a declarat Cîţu.

La doar câteva minute după declarațiile de presă date de premier, Dan Barna a oferit o primă reacție publică. Într-un mesaj postat pe pagina sa Facebook, liderul USR PLUS a cerut demisia lui Florin Cîțu, despre care a spus că a „arătat că este mai rău decât Dragnea”.

„Florin Cîțu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puțin un Guvern.
Abuzul de putere, deciziile luate noaptea ca hoții nu sunt marca înregistrată a lui Liviu Dragnea. Iar Florin Cîțu a arătat că e mai rău decât Dragnea. Și asta pentru că înșală cu cinism și rea voință așteptările unui electorat care a cerut altceva.
Florin Cîțu trebuie să plece”, a transmis Dan Barna, pe Facebook.

Mesajul tranșant al lui Dan Barna la adresa premierului, după demiterea ministrului Justiției
Mesajul postat de Dan Barna

Clotilde Armand: „Prim-ministrul României a dat foc coaliţiei de guvernare pentru lupta internă din PNL”

După Dan Barna, a fost rândul primarului Sectorului 1 să își exprime poziția cu privire la demiterea colegului său de partid. Clotilde Armand susține că Florin Cîțu „a dat foc coaliției de guvernare pentru lupta internă din PNL”.

„Prim-ministrul României a dat foc coaliţiei de guvernare pentru lupta internă din PNL. Şi a ales prost. A doua oară. Iar greşelile se plătesc. Scump. Mizerabil şi mişelesc gest”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.