Dan Barna amenință cu demisia, dacă nu trece moțiunea. Mesajul radical al co-președintelui USR

Stan Filon 03.09.2021, 09:04
Dan Barna amenință cu demisia, dacă nu trece moțiunea. Mesajul radical al co-președintelui USR

Dan Barna, copreședintele USR PLUS, vrea cu tot dinadinsul să-l dea jos din funcție pe premierul Florin Cîțu, iar pentru asta, spune el, este gata să renunțe la putere și să treacă în opoziție! Dan Barna spune că dacă nu va trece moțiunea împotriva… propriului guvern, atunci are și planul doi. În plus, l-a atacat pe Cîțu și legat de dosarul din tinerețe.

Co-președintele USR-PLUS Dan Barna amenință cu demisia, dacă nu trece moțiunea de cenzură

Dan Barna este dispus să meargă până-n pânzele albe doar pentru a-l vedea dus din funcție pe premierul Florin Cîțu. Lideul USR-PLUS spune că premierul l-a amenințat pur și simplu cu demisia pe ministrul justiției, Stelian Ion, și chiar l-a demis, iar peste asta nu poate trece.

Liderul USR-PLUS a dezvăluit și care este planul doi, în cazul în care moțiunea de cenzură nu va avea succes în Parlament. Acesta a spus că au demisiile pe masă, char dacă doi dintre miniștrii săi, Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, și Cristian Ghina, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, nu vor să demisioneze, după cum s-a aflat pe surse.

Co-președintele USR-PLUS Dan Barna ameninta cu demisia, daca nu trece motiunea de cenzura
Co-președintele USR-PLUS Dan Barna ameninta cu demisia, daca nu trece motiunea de cenzura

”Ne retragem din guvernare”

”Dacă moțiunea de cenzură pică și premierul Florin Cîțu dovedește că are susținere parlamentară, înseamnă că noi suntem cei care greșim, ne retragem din guvernare și, bineînțeles, guvernează mai departe, pentru că are susținere parlamentară. Dacă moțiunea trece și cabinetul Florin Cîțu este demis, președintele va propune un nou premier și coaliția poate să funcționeze, pentru că partea cu adevărat importantă pentru România este guvernarea pe anii următori”, a transmis Barna la Digi24.

Dan Barna spune că are demisiile masă și se pare că nu se teme să le folosească. ”Demisiile noastre sunt pe masă. Este o chestiune de tehnicalitate. Miza este următoarea: dacă moțiunea de cenzură trece, ne așezăm la masă și constituim un nou guvern – și am toată încrederea că PNL va propune un premier care să aibă și competența și responsabilitatea necesară. Dacă moțiunea nu trece și premierul are susținerea necesară, ne dăm demisiile instantaneu. De ce să ne retragem înainte de moțiune? În funcție de rezultat vom ști cum procedăm mai departe”, a spus Barna.

”A avut nişte explicaţii dificile de dat societăţii legate de tinereţea domniei sale”

Barna a mai spus că premierul Florin Cîţu l-a sunat miercuri seara pe fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion şi l-a ameninţat că dacă nu dă aviz pentru Ordonanţa de Urgenţă legată de Planul Naţional de Investiţii “Anghel Saligny” atunci va fi demis.

“Domnul premier a avut nişte explicaţii dificile de dat societăţii legate de tinereţea domniei sale. Am trecut peste acel moment dintr-o solidaritate firească. În momentul în care discutăm luni că PNDL nu ajunge pe ordinea de zi şi miercuri la şedinţa de coaliţie pe ordinea suplimentară apare aşa, pe varianta surpriză, din partea casei, un subiect asupra căruia nu a existat acord în coaliţie şi ni se spune: asta e voinţa mea, mi-o asum eu. Ceea ce s-a întâmplat acum e că premierul a luat guvernarea pe nume personal.

Seara a continuat cu sunarea ministrului Justiţiei, cu ameninţarea că dacă până la 12 noaptea nu dă aviz va fi demis. (…) L-a sunat între orele 19-20, am fost sunat şi eu, şi Dacian Cioloş. Ni s-a spus că dacă până la ora 24 ministrul Justiţiei nu îi dă un aviz pe această OUG care nu ajunsese în original la Ministerul Justiţiei, îl va demite. După o oră a şi apărut decizia de demitere”, a explicat Dan Barna.