Cine este iubita lui Sorin Oprescu. Adriana Nica a plâns când a aflat de eliberarea fostului primar

Ioana Bucur 31.05.2022, 16:17
Cine este iubita lui Sorin Oprescu. Adriana Nica a plâns când a aflat de eliberarea fostului primar

Cu toate că nu sunt căsătoriți, nu sunt soț și soție, au rămas împreună la bine și la greu. Marți, iubita lui Sorin Oprescu a izbucnit în lacrimi la auzul deciziei instanței din Grecia. În vârstă de 44 de ani, femeia a luptat cum și cât a putut pentru a apăra reputația fostului primar al Bucureștiului. Cine este Adriana Nica și ce le-a spus judecătorilor care urmau să hotărască eliberarea fostului edil.

Cine este Adriana Nica, iubita lui Sorin Oprescu

El, 70 de ani, ea, 44. Diferența mare de vârstă nu a stat în calea celor doi. Sorin Oprescu și Adriana Nica formează un cuplu de mai bine de un deceniu, mai exact, de 12 ani. Femeia nu l-a părăsit, nici în cele mai dificile momente. A apărut în fața instanței din Grecia, unde a implorat ca fostul primar al Capitalei să fie eliberat, afirmând că, în condițiile în care seuferă de mai multe afecțiuni medicale, o condamnare la închisoare în România este, pentru el, o condamnare la moarte.

„Are diabet dezechilibrat, care dă complicații ireversibile cu risc de deces. El trebuie să aibă regim alimentar și să-și calculeze fiecare preparat și să vadă câte glucide, lipide, proteine. În nicio închisoare nu poate să aibă aceasta ocazie. Insulina se face în funcție de mese. Trebuie și activitate sportivă, pentru că împreună, insulina, alimentația și activitatea fizică contribuie la consumul de zahar din sânge.

Condițiile (n.r. din închisorile din România) sunt inumane, aglomerația, condiții precare de igienă, nu pot ieși din cameră, nu au asistență medicală, el fiind cu diabet și probleme cardiace. El poate intra în come neurologice care duc la deces. A fost condamnat la moarte!”, a încheiat Adriana Nica în fața judecătorilor.

Informațiile despre starea de sănătate a lui Sorin Oprescu, tratamentul de care are nevoie și pericolele la care ar fi expus într-o închisoare românească au avut o greutate destul de mare venind din partea iubitei fostului primar. Adriana Nica este și ea medic, specializată pe anestezie și terapie intensivă (ATI). De-a lungul anilor, a ocupat diferite funcții importante în cadrul Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB).

Cine este iubita lui Sorin Oprescu. Adriana Nica a plâns când a aflat de eliberarea fostului primar
Partenera de viata a lui Sorin Oprescu, cu lacrimi in ochi in fata magistratilor eleni: „El a primit o condamnare la moarte”

„A primit o condamnare la moarte și întrebarea este de ce și pentru ce”

În fața instanței din Grecia, Nica a spus că Oprescu și-a dorit mereu să se stabilească în Grecia după ieșirea la pensie, ceea ce s-a și întâmplat în anul 2021.

„Sunt partenera lui de viață de 12 ani. Locuim împreună de 12 ani. Veneam în fiecare weekend la el, de când este aici. Locuiește în Grecia de anul trecut de când a ieșit la pensie. Locuiește permanent aici. De mult și-a dorit când iese la pensie să vina în Grecia. Când a terminat activitățile în București să aibă un venit asigurat pe lună, s-a mutat aici. Eu veneam în fiecare lună și toate concediile le petreceam aici.

Nu ne-am căsătorit pentru că nu consider că un act este necesar pentru a arăta cuiva că îl iubești. Este un om de o loialitate, devotament, apreciere față de oameni. Este profesor universitar, medic chirurg care a salvat mii de vieți, niciodată nu a avut nicio reclamație din partea unui pacient în 50 de ani de activitate. Nicio reclamație de la vreun coleg sau student pe care i-a format ca medici.

Pentru mine este un șoc că se află închis aici. Un om de calibrul lui, la 71 de ani, cu boli cronice care necontrolate duc la moarte și practic el a primit o condamnare la moarte și întrebarea este de ce și pentru ce. Pentru că orice situație rezolvata post-mortem este fară valoare”, a declarat Adriana Nica în faţa instanţei.

Magistraţii din Grecia au decis că Sorin Oprescu poate fi eliberat pe cauţiune. Fostul primar al Capitalei trebuie să plătească o cauțiune de 5.000 de euro. Iubita acestuia a izbucnit în plâns în momentul în care a auzit decizia.

Sorin Oprescu nu are voie sa părăsească Grecia şi va trebui să se prezinte în fiecare lună la poliţie, pe data de 5 şi pe data 16, pentru un control judiciar.

Urmăriți Impact.ro și pe