Cine este Adriana Nica, iubita lui Sorin Oprescu demisă de la conducerea Spitalului Universitar. Cum a fost ajutată în carieră

Stan Filon 22.03.2020, 12:10
Cine este Adriana Nica, iubita lui Sorin Oprescu demisă de la conducerea Spitalului Universitar. Cum a fost ajutată în carieră

Ministerul Sănătăţii a hotărât suspendarea contractului de management al managerului Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Adriana Nica. Suspendarea s-a făcut în baza art.19 din Decretul Președintelui României nr. 195/2020.

Adriana Nica, iubita lui Sorin Oprescu, demisă de la conducerea Spitalului Universitar

Contractul de muncă al Adrianei Nica, manager al spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, a fost suspendat de către conducerea Ministerului Sănătăţii. Hotărârea a fost luată ca urmare a unei note a Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii, care a constatat mai multe deficienţe de conducere.

Un alt motiv al demiterii iubitei lui Sorin Oprescu este acela că nu s-au luat măsuri necesare pentru prevenirea infecării cu virusul care face ravagii în toată lumea, nici pentru pacienţii aflaţi în spital, nici pentru personalul mediacl al unităţii medicale.

Adriana Nica este iubita lui Sorin Oprescu
Adriana Nica este iubita lui Sorin Oprescu. Sursa foto: podul.ro

În plus, Corpul de Control a mai specificat în nota respectivă că, în cursul anchetei epidemiologice făcută în data de 21 martie, în Spitalul Universitar au fost luate măsuri abia după ce a fost confirmată infectarea pacienţilor cu noul virus.

Potrivit art. 19 din Decretul 195/2020, în perioada de alertă, pentru neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, pot fi suspendați din funcțiile de conducere conducătorii unităților sanitare. De asemenea, le pot fi suspendate şi funcţiile direcțiilor de sănătate publică, caselor de asigurări de sănătate, serviciilor de ambulanță, precum și autorităților și instituțiilor publice centrale și locale cu atribuții în domeniul asistenței și protecției sociale, indiferent de statutul lor.

De asemenea, potrivit art. 19 din Decretul 195/2020, nu este necesar ca persoanele desemnate să exercite temporar aceste funcții să fie funcționari publici. Managerul spitalului Universitar Adriana Nica va fi înlocuită la conducerea spitalului de Cătălin Cârstoiu.

Ancheta Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii a demarat după ce un pacient al spitalului Universitar a fost depistat ca fiind purtător al virusului care face ravagii în toată lumea.

Acesta nu călătorise în nicio ţară în ultimele două săptămâni şi fusese internat cu mai mulţi pacienţi în salon. De asemenea, un alt pacient a fost depistat fiind pozitiv în spitalul Universitar, iar autorităţile vor urmări dacă infecţia s-a mai transmis şi la alţi pacienţi.

Cine este Adriana Nica

Adriana Nica are 39 de ani şi a absolvit Facultatea de Medicină Generală din cadrul UMF Bucureşti, în 2004. Adriana Nica a vrut să fie medic de mic copil.

Pe când avea 5 ani, când oameni o întrebau ce vrea să se facă când va fi mare, răspundea: doctor.

Adriana Nica a luat rezidenţiatul printre primii şi a avut posibilitatea să-şi aleagă atât specializarea cât şi spitalul. Adriana Nica este iubita lui Sorin Oprescu din anul 2012. Adriana Nica a fost numită la conducerea spitalului Universitar în luna februarie 2017.

Am fost surprinsă să citesc în ziar un titlu în care numele meu era înlocuit cu acest cuvânt (Vrăbi. N.red). Nimeni nu-mi spune aşa, nici Sorin Oprescu, nici vreun coleg din Spitalul Universitar. Nu ştiu de unde vine asta… Cel mai bine vă poate răspunde la această întrebare cel care a scris articolul…„, declara Adriana Nica cu ceva timp în urmă

Urmăriți Impact.ro și pe