Sorin Oprescu este liber. Magistrații eleni au hotărât să plătească 5000 de euro garanție

Mihnea Tălău 31.05.2022, 13:44
Sorin Oprescu este liber. Magistrații eleni au hotărât să plătească 5000 de euro garanție

Judecătorii Curții de Apel din Atena vor decide marți în procesul privind extrădarea lui Sorin Oprescu în România. În ședința de luni, 6 ore avocații din România şi Grecia ai fostului primar general al Capitalei au  explicat, timp de șase ore că clientul lor a avut parte de o judecată nedreaptă, iar condamnarea de 10 ani şi 8 luni de închisoare este nejustificat de mare.

Magistrații greci interesați de cazul Oprescu

UPDATE 13:43 –  Magistrații eleni au decis, marți, să îl elibereze din arest pe Sorin Oprescu. El trebuie să depună 5.000 de euro garanție până miercuri. Totodată, fostul primar este obligat să se prezinte la o secție de poliție de două ori pe lună.

ȘTIREA INIȚIALĂ – Ei au vorbit și despre problemele sistemului judiciar din țara noastră. Magistrații eleni au vrut să afle în primul rând în ce măsură Sorin Oprescu a avut parte de un proces corect sau nu, scrie Antena3.

Pe data de 13 mai, fostul edil al Bucureștiului Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv, în dosarul în care este acuzat de luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracțional organizat. Curtea de Apel București i-a dublat pedeapsa primită la Tribunal și a dispus să execute 10 ani și 8 luni de închisoare.   

Dosarul s-a judecat din noiembrie 2015 și abia după trei ani și șase luni, pe 13 mai 2019 s-a ajuns la primul verdict, la Tribunalul București: 5 ani și 4 luni de închisoare. Judecătorii au dat sentința după mai bine de 70 de termene de judecată. 

Sorin Oprescu
Sorin Oprescu

Sorin Oprescu este reținut în Grecia

Cu ceva timp înaintea pronunțării sentinței definitive,  Sorin Oprescu a părăsit România, prin Vama Giurgiu, cu destinația Grecia, el fiind dat în urmărire internațională.

„La data de 17 mai , în urma activităților investigative și de cooperare polițienească, efectuate de Inspectoratul General al Poliției Române, prin Direcția Operațiuni Speciale, Direcția de Investigații Criminale, Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, în colaborare cu Centrul SELEC și polițiștii greci, coordonați de șeful ENFAST din Atena, au depistat, în zona orașului Atena, un bărbat, de 70 de ani, urmărit la nivel internațional”, informa atunci IGPR.

Oprescu a fost reținut și mai apoi a fost închis în închisoarea de maximă siguranță Korydallos.

El a solicitat și azil politic în Grecia.

Urmăriți Impact.ro și pe