Cine este femeia care încasează, la 52 de ani, o pensie de 28.000 de lei. Românii se vor revolta

Ioana Bucur 15.03.2021, 08:43

În timp ce sute de mii de vârstnici se chinuie să supraviețuiască de la o lună la alta, iar tinerii se întreabă cât va mai crește vârsta de pensionare până le va veni rândul să se retragă din activitate, unii români sunt feriți de astfel de probleme. Cine este femeia care încasează, la 52 de ani, o pensie de 28.000 de lei.

Femeia care încasează, la 52 de ani, o pensie de 28.000 de lei

Valeriu Nicolae, care a candidat ca independent la alegerile pentru Parlamentul României, a dezvăluit, pe pagina sa de Facebook, cine este femeia care încasează, la 52 de ani o pensie de 28.000 de lei de la statul român, făcând acuzații grave la adresa fostului procuror, Dorina Danielescu.

„Încasează o pensie care acum, probabil, este cu mult peste 350.000 RON. În 2019 avea o pensie de 286.308 și mai încasa 124.456 RO din altă sinecură de la Autoritatea Aeronautică Civilă, în timp ce era și directoare de cabinet la Autoritatea Națională Sanitar Veterinară, pe o logică care sfidează orice urmă de bun simț. La 52 de ani doamna Danielescu Dorina face cu mult, mult peste 100.000 de EUR de la stat, cu o pensie de peste 70.000 EUR pe an”, a scris Nicolae.

Șirul dezvăluirilor continuă, Valeriu Niolae susținând că Dorina Danielescu ar fi „o impostoare dovedită, cu doctorat plagiat”. Tot bugetar este și soțul acesteia, ocupând funcția de manager al unui spital din Buzău.

„A fost procuroare. Cum e posibilă o pensie de felul acesta când femeia asta este o impostoare dovedită, cu doctorat plagiat? Cum e posibil să ne permitem să plătim tipul acesta de pensii când procuratura noastră este faimoasă prin corupție și dosare făcute catastrofal? Desigur, femeia a terminat toate cursurile Colegiilor Serviciilor celor mai minunate. Soțul primește și el o tonă de bani de la stat într-o poziție de manager de spital la Buzău (trăiți domnul Ciolacu) unde candidează de fiecare dată de unul singur pe poziția aia. Familia Danielescu a primit până în iunie 2020 de la stat, în fiecare lună, MINIMUM 11.000 de EUR. CV-ul doamnei este siderant. Pute a impostură și servicii”, și-a încheiat Valeriu Nicolae mesajul publicat pe pagina sa de Facebook.

Femeia care încasează, la 52 de ani, o pensie de 28.000 de lei
Dorina Danielescu

Sute de mii de pensii urmează să fie recalculate

În doar o săptămână și jumătate, în jur de 160.000 de dosare de pensii au fost evaluate, a anunțat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

„Până acum, într-o săptămână şi jumătate avem deja 160.000 de dosare evaluate, urmând ca după încheierea părţii legislative, de finalizare a Legii Pensiilor, acestea să fie şi recalculate foarte uşor. Până acum, în casele de pensii în care am fost, activitatea se derulează bine. (…) Acest proces a început cu resursele limitate pe care le avem – softuri vechi, dar actualizate, aparatura este învechită, sunt calculatoare de ani buni de zile şi care abia se mişcă, şi aici avem obligaţia ca prim PNRR (Planul Naţional de Reformă şi Rezilienţă n.r.) să înnoim toată dotarea din casele teritoriale de pensii. De asemenea, este o realitate faptul că în casele de pensii personalul este subdimensionat. Sunt oameni supraîncărcaţi, practic activitatea li s-a dublat.

Dincolo de activitatea zilnică de stabilire a dosarelor care intră în plată, s-a adăugat această activitate de evaluare e dosarelor, pentru fiecare casă exact acelaşi număr de dosare aproximativ cu câţi beneficiari au, în care pur şi simplu indicator cu indicator sunt luaţi la puricat, astfel încât toate variantele introduse în computer să reflecte munca de o viaţă a tuturor celor care aşteaptă recalcularea pensiilor”, a declarat Raluca Turcan.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...